Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Foto: Zodiac Palladium sniedz jaunā sastāva pirmo solokoncertu

Evita Bandere, 01.11.2013. 00:33

Latviešu disko ēras zvaigznes Zodiac, uz skatuves kāpjot īsi pēc pulksten 20 un pēdējai notij izskanot kādu minūtu pirms pulksten 22, ceturtdienas vakarā Palladium nospēlē sirsnīgu koncertu, apliecinot instrumentālās mūzikas sparu joprojām iekustināt dejai.
Foto: Zodiac Palladium sniedz jaunā sastāva pirmo solokoncertu

Galerijas:

Koncerta ievadā intrumentālās grupas dalībnieks un runasvīrs šajā vakarā Zigfrīds Muktupāvels „saliek visu pa plauktiņiem”, paskaidojot, ka koncerts Palladium būs jaunā sastāva pirmā solo uzstāšanās, vēršot uzmanību uz faktu, ka tas, kas 1980. gadu sākumā pārdeva vinila plates vairākos miljonos eksemplāru, patiesībā bija studijas projekts. No Zodiac oriģinālā sastāvā Zigfrīds Muktupāvels un Jānis Lūsēns ir vienīgie. Instrumentālo sastāvu papildina bundzinieks Mārtiņš Linde, ģitārists Mārcis Auziņš, kurš pelnījis īpašas uzslavas, un basists Jānis Lūsēns jaunākais. Tieši Auziņa instrumenta skārieni ir tie, kas dažbrīd par Zodiac klasiku uzskatāmajam disko liek paklanīties progroka, burbuļojoša dabstepa un rokelnola intonācijām. Tikmēr "soliņu" pinpongu no viena pie otra raida Muktupāvels ar elektrisko vijoli un Lūsēns vecākais pie vairāklīmeņu taustiņiem. Kā solīts koncerta izziņošanas brīdī jūlijā, koncertprogrammu veido skaņdarbi no pirmajiem diviem Zodiac albumiem – Disco Alliance (1980) un Music In Universe (1982) -, skanējumu tuvinot ieraksta versijai. Pārdomātās video projekcijas variē starp zvaigžnu, zvaigznāja un galaktikas tēmām.

Atsauce uz uzstāšanos koncertzālē Palladium kā jaunā sastāva pirmo soloiznācienu liek domāt par muzikālo gaitu turpinājumu. Koncerta gaitā kā atbilde manam minējumam izskan jauns Jāņa Lūsēna komponēts skaņdarbs, kas atkārtojumu piedzīvo, publikai saucot pēc vēl. Kāroto “vēl” aicinu gaidīt topošajā albumā, pie kura mūziķi jau cītīgi strādā un ko plānots izdot nākamajā gadā.

Foto: Zodiac Palladium. Foto (c) Gunita Kļava

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV