Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Garkalnes koris "Pa Saulei" izcīna čempiona titulu Spānijā

Easyget.lv, 01.11.2013. 13:14

Garkalnes koris “Pa Saulei” starptautiskajā koru konkursā "Canta al mar" izcīna divas godalgas

Oktobra nogalē Barselonā Starptautiskajā koru konkursā "Canta al mar" par godalgām cīnījās kori no Austrijas, Vācijas, Norvēģijas, Zviedrijas, Izraēlas, Polijas, Krievijas, Indonēzijas, Ķīnas un Venecuēlas. Bija pārstāvētas arī visas Baltijas valstis, informē kora prezidente Evita Vītoliņa.

Gatavošanās šim atbildīgajam pasākumam sākās uzreiz pēc Dziesmu un deju svētkiem, jo mērķis bija ne tikai vēlreiz apliecināt augsto kora dziedāšanas kultūru Latvijā, bet arī izcīnīt tiesības nākamgad Rīgā notiekošajā "Pasaules koru Olimpiādē" startēt čempionu kategorijā. Pateicoties diriģentu Martas un Jāņa Ozolu, kā arī vokālās pedagoģes Margaritas Dudčakas neatlaidīgajam un fanātiskajam darbam, tas ir izdevies.

Rezultātā izcīnītas zelta godalgas abās kategorijās, kurās koris bija pieteicis savu dalību, bet vienā no tām - tautas mūzikā, kolektīvs saņēma čempiona titulu, kas kori ieceļ čempionu statusā uz vismaz pieciem gadiem un dod iespēju šo gadu laikā piedalīties čempionu kategorijās bez papildus iepriekšējas atlases.

saka paldies par atbalstu "Garkalnes novada domei" un personīgi priekšsēdētājam Mārtiņam Gunāram Bauzem-Krastiņam.

Koris "Pa Saulei" joprojām uzņem jaunus dalībniekus visās balsu grupās.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV