Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Chomsky skanēs skaņu māksla no Igaunijas un Latvijas

Easyget.lv, 04.11.2013. 12:14

14. novembrī kultūras bārā Chomsky uzstāsies Igaunijas skaņu mākslinieks Tāvi Tulevs jeb Wochtzchée un Latvijas multimediju māksliniece Jeļena Glazova, informē ULVE Agency pārstāvis Sandis Baumanis.
Chomsky skanēs skaņu māksla no Igaunijas un Latvijas

Tāvi Tulevs (Taavi Tulev), kas pazīstams ar skatuves vārdu Wochtzchée, ir mūziķis un skaņu mākslinieks no Tallinas. Viņš galvenokārt rada elektronisko mūziku, kas plešas pāri žanru robežām un izriet no sava laika un telpas.

Ilgus gadus Tulevs darbojies ar tā dēvētajiem lauku ierakstiem, cenšoties panākt galīgo mērķi – pilsētvides „labskanīgumu” jeb simbiozi starp tiem un ikdienas nodarbošanās, interjera un arhitektūras dizaina, pieredzi. Viņa mūzikas vēsture aptver skaņu celiņus izstādēm un studentu kino filmām. Autors izdevis četrus solo albumus, kā arī viņa skaņdarbi iekļauti vairākās mūzikas ierakstu izlasēs Igaunijā un ārpus tās.

Jeļena Glazova ir multimediju māksliniece no Rīgas. Viņa attīstījusi padziļinātu interesi eksperimentālās un nepārtrauktās skaņas mūzikā, kā arī pievērsusies pārstrādātā vokāla pielietojumā tajā.

Kopš 2011. gada Glazova piedalījusies dažādos ārvalstu mūzikas festivālos. Viņas uzstāšanos pavadīs ilglaicīgās sadarbības partneres vizuālās mākslinieces Zanes Raudiņas jaundarbs.

Bārs Chomsky atrodas Lāčplēša ielā 68, Rīgā. Koncerta sākums plkst. 21:00, ieeja bez maksas.

http://www.taavitulev.com
http://www.jelena-glazova.com
http://www.zaneraudina.net

Foto: Tāvi Tulevs. Foto (c) John Grzinich

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV