Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Dziesmu vakaru koncertciklā - „Mana laika dziesma”

Easyget.lv, 04.11.2013. 12:32

Tuvojoties Valsts svētku nedēļai, 7. novembrī pulksten 19:00 Latvijas 1. rokkafejnīcā Reiterna nams notiks dziesmu vakars „Mana laika dziesma”.

Koncertā ar vēl nedzirdētām tautasdziesmu apdarēm, padomju okupācijas laika mūziku kā protesta formu un mūsdienu jaunradi klausītājus iepriecinās dziesminieki Ilze Kovere, Antra Prokofjeva, Vita Bogana Andris Diržininkas, Mārtiņš Krizevics, grupas „The coconuts”, „Klibs Taurenis”, „Marko spēlē Flautu”, informē Rūta Ķergalve. Gaidāmi arī īpaši viesi.

Novembris Latvijā ir īpašs laiks, kad pievēršam uzmanību patiesai drosmei un spēkam, kas pirms gadu simta izšķīra tik daudzu cilvēku likteņus. Mūzika visos laikos ir ieņēmusi ārkārtīgi svarīgu lomu katra cilvēka dzīvē. Tā ir dzinējspēks, kas vairo pozitīvo enerģiju, ir viens no galvenajiem veidiem, kā paust savas emocijas, domas, stiprinātu savu pārliecību un identitāti.

Dziesminieku vidū jau labi atpazīstami izpildītaji, kā arī jauni un daudzsološi mūziķi un muzikālās apvienības priecēs Dziesmu vakara apmeklētājus gan ar skaistāko latviešu tautasdziesmu apdarēm, gan ar savu oriģinālmūziku, kas, iespejams daudziem būs jaunatklājums Latvijas mūzikas pasaulē. Uzmanības centrā – mūzika un vārds dzimtajā valodā, šeit un tagad, mūsu laikā. Šodienas Tautasdziesma.

Pasākumā tiks attēlota mūzikas un izpildītāja attīstība pieaugot izpildītaju skaitam un instrumentu daudzveidībai. Tautasdziesmas pamatā ir tās attīstība un tās zināšana ar vien vairāk dziedātāju vidū. Padomju okupācijas laikā ar savu mūziku - savu tautas dziesmu bija iespējams paust savu viedokli, pārliecību, nostāju. Un arī šodien nepieciešams saglabāt mūzikas būtību, ne tikai kā izklaides instrumentu, bet kā sevī spēcīgu domu saturošu vēstījumu, Pasākumā tiks attēlots, kā atšķiras šis vēstījums dažādā izpildījumā, gan akustiskā, gan elektroniskā izpildījumā.

Dziesmu vakaru organizatori priecāsies par koncerta apmeklētāju ziedojumiem turpmākai Dziesmu vakaru sekmīgai norisei.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV