Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Noskaties grupas Poparts jauno video!

Easyget.lv, 06.11.2013. 09:59

Grupas Borowa MC dalībnieku blakusprojekts Poparts jaunajā videoklipā dziesmai „Muna sirds” piedāvā stāstu par vairāku paralēļu izdzīvošanu
Noskaties grupas Poparts jauno video!

Lavandkrāsas stāsts par vairāku paralēļu izdzīvošanu un acu skatiena noķeršanu tikai desmit sekunžu garumā ir iedzīvināts grupas Poparts pirmajā videoklipā dziesmai "Muna sirds", ko veidojusi Latgolys entuziastu grupas Biļdis komanda, informē mūziķu pārstāvis Edgars Blinovs.

Duetā darbojas Guntra Kuzmina un Ingars Gusānsj jeb Sovvaļnīks - plaši pazīstamās latgaliešu grupas Borowa MC dalībnieki, kuri šopavasar izveidojuši blakus projektu ar nosaukumu Poparts. Šī ir gan viņu pirmā dziesma, gan pirmais videoklips Poparts sastāvā. Mūzika: Poparts, vārdi: Poparts un V.Lukaševičs. Producents: Gints Stankevičs.

Paralēles

Klipa ideju piedāvāja scenārija autore Ineta Atpile-Jugane. Klipa pamatideja – paralēles, tas, kas saklausīts un uzrunājis dziesmas tekstā. Tā ir dzīvošana līdzīgās pasaulēs, saskarsmes punktos, līdzīgas domas, staigāt līdzīgus ceļus, būt līdzīgās stihiju varā. Mazliet dziļāka un paralēla pasaule. Varbūt pat dziļāka par to, ko saucam par īstenību, kaut arī tikai nojaušama.

Tikai sirdspuksti ir tie, kuri gan savieno, gan šķir paralēlās pasaules un tas notiek tie satuvina. Skatieni satiekas (kaut tikai uz 10 sekundēm) visneiedomājamākajās vietās, dienās, stundās, situācijās. Pat Dievs aiztur elpu… lai nokļūtu mazajā paradīzē – lavandu lillīgajā sapņa īstenībā.

... un tas bija vien sekundes desmit…

Acu skatieniem šajā stāstā pietiek ar 10 sekundēm. Taču klipa tapšanai gan nē.

Klips tapis visas vasaras garumā, paralēļu iemūžināšanā prasot nofilmēt neskaitāmus fragmentus daudzās vietās. Klips filmēts Rēzeknē – frizētavā, uz tilta, tunelī, grāmatnīcā Zvaigzne ABC, uz ielas, Rēzeknes pilsētas svētkos, mājās. Citi fragmenti idejas realizācijai prasījuši vairākus simtus kilometru tālu ceļu - uz Rīgu, Saulkrastiem, Limbažiem.

Galvenajās lomā šoreiz iejutās paši grupas dalībnieki Guntra un Ingars. Detaļas, tērpi, toņi – viss tika saskaņots, lai būtu vienots lavandstāsta stils.

Acis atverot

Mums ir iespēja stāstu turpināt, domāt un piedzīvot savu. Vai nav vienalga - kur, kad un kā? Lai būtu un notiktu lavandstāsts, to veidoja: videoklipa scenārija autore - Ineta Atpile-Jugane; režisors - Edgars Blinovs; operatori - Artis Vītols, Sergejs Čakāns; montāžas režisors - Artis Vītols un Latgolys entuziastu grupa "Biļdis".

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV