Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Rīgas A Cappella festivālu noslēgs vokālā grupa Ars Antiqua Riga

Easyget.lv, 06.11.2013. 15:19

Rīgas A Cappella festivāla noslēgumā Rīgas Vecās Sv. Ģertrūdes baznīcā 10.novembrī plkst. 20.00 uzstāsies vokālā grupa "Ars Antiqua Riga".

Koncertā izskanēs renesanses laika nīderlandiešu komponistu - Jakoba Obrehta (Jakob Obrecht, 1450-1505), Žoskēna Deprē (Josquin Deprez, 1445-1521) un citu skaņražu opusi. Programma veidota no izteikti meditatīviem gregoriskajiem dziedājumiem līdz tehniski virtuoziem motetes žanra piemēriem, un to caurvij mesas žanra ordinarium (nemainīgās) daļas. Koncerta mākslinieciskais vadītājs Pēteris Vaickovskis.

Vokālā grupa "Ars Antiqua Riga" darbību uzsāka 2010. gadā, kā galveno mērķi izvirzot kvalitatīvu 12.-15. gs. mūzikas atskaņošanu, pētīšanu un popularizēšanu Latvijā. Tajā laikā vēl ar pagaidu nosaukumu "Sine Nomine" grupa debitēja ar Johanesa Okeghema (Johannes Ockeghem, 1410-1497) mesu Mi-mi.

"Ars Antiqua Riga" ir realizējuši vairākas koncertprogrammas atskaņojot Henriha Izāka motetes, mazpazīstamā 15. gs. komponista Barbinganta trīsbalsīgo mesu Sine Nomine (pilnā apmērā rekonstruētu no pirmavotiem), Leonīna, Perotīna un citu komponistu mūziku.

Rīgas A Cappella festivāls savos koncertos aicina iepazīt ar a cappella žanra daudzveidīgumu, dažādos a cappella mūzikas projektos satikties ar Latvijas un pasaules spilgtākajiem izpildītājiem. Rīgas A Cappella festivāla mērķis ir radīt pozitīvus piemērus, spilgtas, radošas un progresīvas idejas, dot pozitīvus impulsus kopējai vokālās mūzikas attīstībai. 2013. gada festivālā nozīmīga vieta ierādīta unikāliem a cappella mūzikas projektiem un novatoriskiem a cappella mūzikas atskaņojumiem. www.rigasacappellafestivals.lv.

Biļetes uz koncertu nopērkamas "Biļešu serviss" kasēs un stundu pirms koncerta sākuma. www.bilesuserviss.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV