Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Heaven Grey sniegs 20 gadu jubilejas koncertu

Easyget.lv, 06.11.2013. 15:30

Latvijas doom metāla pamatlicēji Heaven Grey jubilejas koncertā aptvers visus grupas daiļrades posmus un elementus
Heaven Grey sniegs 20 gadu jubilejas koncertu

Piektdienā, 8. novembrī, ar lielkoncertu klubā "Melnā Piektdiena" uzstāsies Latvijas doom metāla pamatlicēji — leģendārā grupa Heaven Grey, svinot divdesmito gadadienu kopš grupas dibināšanas, informē kluba pārstāvis Valdis Bērzvads.

1993. gadā darbību uzsāka Heaven Grey, kuri spēlēja vairāku žanru sakausējumu: skanējumu veidoja gan aktuālais brutālais death metāls, gan tika izmantoti gotiskās mūzikas melodiju elementi, bet visvairāk - tobrīd dzimstošā funeral doom metāla stilistiska - lēnas, monumentālas, svinīgas un grandiozas kompozīcijas. Heaven Grey nekavējās drīz vien izdot demo “Under the Grey Clouds “(1994) un albumu “Memory River” (1996), kam sekoja albums “Northwind” (1998). Grupa iekaroja kulta statusu Baltijas valstīs. Heaven Grey bija pirmā grupa Latvijas metāla pagrīdē, kura savā skanējumā izmantoja klasisko instrumentu – čellu - kā pilnvērtīgu ekstrēmās metālmūzikas sastāvdaļu. Turklāt Heaven Grey bija (un ir) neparasts kolektīvs ar to, ka dalībnieki nāca kā no latviešu aprindām, tā no Rīgas krievvalodīgo metālistu kopienas - tādas grupas ir retums arī šodien.

Ap 2000. gadu Heaven Grey darbību pārtrauca, un drīz vien sekoja nenovēršamais: ceļa negadījumā gāja bojā dziedātājs Ansis Melderis un mira ģitārists Sigvards Blažēvics. Viņu piemiņai notika Heaven Grey atkalapvienošanās koncerts 2007. gadā.

Pavisam negaidot Heaven Grey atdzīvojās, piesaistīja jaunus dalībniekus un 2010. gadā izlaida trešo studijas albumu “Falling Mist”. Kopš tā laika grupa koncertējusi visās mūsu kaimiņvalstīs, kā arī daudz kur citur Eiropā - piemēram, Slovēnijas Metalcamp festivālā mūsējie to darījuši pat vairākkārt.

Grupas līderis visus divdesmit gadus ir bijis soloģitārists Vjačeslavs Ņikitins, ar kuru šodien kopā spēlē Vladimirs Beluga (ritma ģitāra), Reinis M"urgonis" Melbārdis (čells), Oļegs Baduļins (bungas), Valentīns Kudrjavcevs (bass), Staņislavs Semjonovs (taustiņi) un Ervīns "Verons" Francs (vokāls).

Koncertā spēlēs arī Diseim (pārstāv sludge žanru, debijas albums iznācis Amerikā), Sovvaļnīks (melodiskais latgaļroks), Rūsa (klasisks smaigais rokenrols — šogad iznācis svaigs albums “No vāka līdz vākam”), Mary Jane (alternatīvā grupa, kurā spēlē Heaven Grey sākotnējais čellists Ernests Lībietis), kā arī “Mūžamežs” (Raita Sameša vijoļmūzikas soloprojekts — nekroambientais zombijfolks). Pasākumu vadīs DJ Deathperado.

Koncerts sāksies no 20:00, klubs vaļā no 19:00, ieejas biļetes — trīs lati «Melnās Piektdienas» kasē:
http://www.melnapiektdiena.lv/events/08112013.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV