Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Izraēļu grupa The Shuk sniegs meistarklasi Rīgā

Easyget.lv, 07.11.2013. 11:06

Pasaules mūzikas festivāla Porta viesi izraēļu grupa The Shuk sniegs meistarklasi 8. novembrī no plkst. 10:10 līdz 12:00 LKA Latvijas Kultūras koledžā.
Izraēļu grupa The Shuk sniegs meistarklasi Rīgā

Grupa The Shuk Latvijā viesojas pirmo reizi un ir viena no vadošajām ebreju mūzikas grupām pasaulē.

Meistarklasē aicināts piedalīties ikviens interesents. Līdzi vēlams ņemt savu instrumentu, lai var radoši un pilnvērtīgi piedalīties nodarbībā. „Meistarklase dos iespēju apmeklētājiem paplašināt redzes loku un iepazīt tādu mūziku, kāda Latvijā nav dzirdama,” apgalvo Lauris Lieldiens, grupas koordinators festivāla ietvaros. „Nodarbības laikā The Shuk iepazīstinās ar savu grupu un kultūru, savukārt visiem meistarklases dalībniekiem būs iespēja piedalīties jauna atskaņojuma veidošanā. Pozitīvas emocijas ir garantētas, jo puiši ir ļoti pozitīvi un atvērti,” pārliecināts Lieldiens.

The Shuk mērķis ir ar neparasti daudzveidīgā repertuāra palīdzību iepazīstināt cilvēkus ar Izraēlas un ebreju kultūru. Grupas mūzika sakņojas tradicionālajā, mūsdienu, senebreju, Tālo Austrumu un pasaules mūzikā. Kopš 2008. gada The Shuk ir uzstājušies pasaules vadošajos festivālos un koncertzālēs, apceļojot vairāk kā 30 pasaules valstis. Grupa apvieno dažādu tautību cilvēkus ar mērķi iepazīt ebreju kultūru, kā arī veicināt savstarpēju sapratni un cieņu starp kultūrām un cilvēkiem visā pasaulē.

Pasaules mūzikas festivāls Porta ir mūsdienu tautas mūzikas festivāls, kas apkopo dažādas kultūras, pieredzes un laikmetu, un šogad norisināsies jau trīspadsmito reizi. Porta ietvaros Latviju ir iepazinuši un ar sevi iepazīstinājuši mūziķi no visiem kontinentiem un dažādām kultūrām.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV