Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

LU Radio NABA jauns raidījums par brazīliešu mūziku

Easyget.lv, 07.11.2013. 11:23

Šodien plkst. 22.00 LR 5 LU Radio NABA 93,1 FM ēterā pirmo reizi skanēs jauns radījums „Conexão FM Brasil”, kas būs veltīts brazīliešu mūzikai.

Klausītājiem būs iespēja iepazīties ar dažādiem un daudzveidīgiem brazīliešu mūzikas stiliem, vēsturi, dzirdēt intervijas ar mūziķiem u.c.

Brazīlijā, tās vairāk nekā 500 gadu ilgajā vēsturē, apmetušies uz dzīvi imigranti no visdažādākajām valstīm. Gadsimtu laikā dažādām pasaules kultūrām savstarpēji saplūstot un mijiedarbojoties radās jauni un neparasti mūzikas stili. Ļoti lielu ietekmi Brazīlijas mūzikā atstājuši afrikāņu vergi viņu pēcteči ar savu spilgti izteikto un izjusto ritma un kustības izjūtu.

Raidījumu veidos un vadīs Solange Karlauskis, brazīliete, kas dzīvo Latvijā un darbojas dažādos Brazīlijas kultūras apmaiņas projektos, Atis Zābers, amatierteātru aktieris, kā arī raidījuma redaktors Jānis Supe.
„Vairumā Latvijas radiostaciju ikdienā pārsvarā skan mūzika angļu, krievu un latviešu valodā, līdz ar to mūzika, kas radīta un skan citās valodās, paliek nepamanīta. Brazīlijā dzīvo vairāk nekā 200 miljoni iedzīvotāju, un šajā valstī tiek radīta fantastiska mūzika, kas ar savu īpatnējo, tikai brazīliešiem raksturīgo temperamentu, atšķiras no citās pasaules vietās radītās mūzikas”, jaunā raidījuma tapšanu pamato tā veidotāji.

„Conexão FM Brasil” skanēs ceturtdienās plkst. 22.00 93,1 FM un www.naba.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV