Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Ģitārspēles virtuozs Tomijs Emanuels nākamgad uzstāsies Rīgā

Easyget.lv, 07.11.2013. 16:34

14. aprīlī Rīgas Kongresu namā plkst. 19.00 ar vienīgo koncertu Baltijā uzstāsies visu laiku izcilākais akustiskās ģitārspēles virtuozs Tomijs Emanuels c.g.p. (sertificēts ģitārists).
Ģitārspēles virtuozs Tomijs Emanuels nākamgad uzstāsies Rīgā

„Vislabākais ģitārists, ko jebkad esmu dzirdējis”, tā par Tomiju Emanuelu saka Ēriks Kleptons.

14. aprīlī leģendārais pirkstiņspēles (fingerstyle) tehnikas pārstāvis Tomijs Emanuels atgriezīsies Rīgā, turpinot Trade Hub Prioductions organizēto ģitāramūzikas koncertu sēriju.

Tomijs Emanuels sāka spēlēt 4 gadu vecumā, kad viņu paņemt ģitāru rokā iedrošināja kāds cits ģitārspēles virtuozs, nelaiķis Čets Atkinss. Savu profesionālo karjeru viņš uzsāka 6 gados. Šo gadu laikā ar savu talantu Emanuels ir iekarojis ne tikai dzimto Austrāliju, bet arī miljoniem pielūdzēju visos kontinentos.

Pats Tomijs Emanuets savu spēles manieri sauc vienkārši – par pirkstiņstilu. Tas nozīmē, ka ģitārists spēlē uz instrumenta vienlaicīgi gan pavadījumu, gan melodiju (līdzīgi kā pianists spēlē klavieres). Ģitārists vienlaikus ir arī lielisks bundzinieks un mēdz uzdziedāt un reizumis ar fantastisku veiklību pārslēdzas no ģitāras uz bungām, nezaudējot dziesmas ritmu un plūdumu.

Karjeras laikā Tomijs Emanuels ir muzicējis kopā ar tādiem izciliem mūziķiem kā Čets Atkins, Ēriks Kleptons, Sers Džordžs Martins, Henks Mārvins, Džo Velšs, Stīvijs Vonders, Noukijs Edvards no The Ventures, Less Pols, Kīts Urbans, un arī ar Leksingtonas, Dortmundas un Rietumaustrālijas simfoniskajiem orķestriem. Kā arī spēlējis Sidnejas 2000.gada Olimpisko spēļu noslēguma ceremonijā.

Kopš 1984. gada Tomijs Emanuels daudzkārt ir saņēmis dažādas mūzikas balvas un labākā ģitāristu titulus gan dzimtajā Austrālijā, gan ārvalstīs, 2 Grammy nominācijas; izdevis 21 mūzikas albumu, no kuriem jaunākais ir Live and Solo in Pensacola, Florida (2013).

Biļetes būs nopērkamas Biļešu servisa tīklā no 7.novembra, cena līdz 2014.gada 7.janvārim no 8 lati.

Foto: Publciitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV