Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Foto: Astro'n'out ar vērienu nosvin 10 gadu jubileju

Anna Širjajeva, 09.11.2013. 03:16

Piektdienas vakarā “Galleria Riga” pazemes autostāvvietā grupa Astro'n'out sniedza 10 gadu jubilejas koncertu.
Foto: Astro'n'out ar vērienu nosvin 10 gadu jubileju

Galerijas:

Grupa Astro’n’out savas dzimšanas dienas svinības sāka jau agri no rīta, aicinot mediju pārstāvjus uz „preses brokastīm” Galerijā Rīga - Astro’n’out telpā. Tikšanās norisinājās sirsnīgā un siltā atmosfērā. Grupas dalībnieki ar Māru Upmani-Holšteinu priekšgalā kavējās atmiņās, atcerējās grupas pirmsākumus radio SWH raidījumā „Priekšnams”, salīdzināja sevi tad un tagad.

Astronoutieši pieminēja arī nesen iznākušo pirmo albumu angļu valodā „Lion’s Share”, kas, tāpat kā desmit gadus vecam bērnam ir pirmais solis ārpus mājām, ir grupas pirmais solis muzikālās pasaules iekarošanā aiz pašu valsts robežām.

Grupas Astro’n’out dzimšanas dienas koncerts notika pavisam neierastā vietā – Galerija Rīga autostāvvietā, īpaši iekārtotā „urbānajā telpā”, kas varēja raisīt asociācijas ar kluba ballīti. Pie griestiem karājās brīnišķīgas lampiņu virtenes, apakšzemes autostāvvietā bija mājīgi un negaidīti silti, tādēļ virsdrēbes varēja atstāt mobilajā garderobē. Interesentiem tika atvērts foto stūrītis, kā arī bārs. Vienīgais trūkums – autostāvvietas zemie griesti, kas, iespējams, nedaudz nospieda sajūtas.

Koncertu atklāja Markas Palubenka, elektroniskā indiepop pārstāvis no Lietuvas. Viens pats uz skatuves, aprīkots ar ģitāru, pedāļiem un laptopu, lietuvietis, iespējams, daudz piemērotāks būtu intīmākā koncertvietā. Tomēr mūziķa izvēle ir tik likumsakarīga, ja atceramies, ka oktobra otrajā pusē Astro’n’out klausītāju vērtējumam nodeva dziesmu „In Fog”, kuras ierakstā piedalījās Markas Palubenka.

Mirkli vēlāk uz skatuves gaismu prožektoru pavadībā iznāca jubilāri. Kā iepriekš tika solīts, Astro’n’out koncerta repertuāru galvenokārt veidoja dziesmas latviešu valodā ne tikai no joprojām aktuālā albuma „Lauvas”, bet grupas ilggadējos klausītājus iepriecinot arī ar senākām kompozīcijām kā „Tanki”, „Daļa Rīgas”, kas koncerta apmeklētāju rindās izsauca īpašu sajūsmu, „Gravitātei Nē”, „Tici sev” u.c. Koncerta laikā grupai uz skatuves pievienojās arī Markas Palubenka, kopā izpildot kopīgi sarakstīto sapņaino kompozīciju „In Fog”. Koncerta otrā puse bija dinamiskāka, publikai ļaujot izlēkāties, uzlādēties un izpriecāties.

Grupa Astro’n’out kļuva atpazīstama 2003.gadā ar dziesmu „Daļa Rīgas”, pēc tam popularitāti guva arī kompozīcijas „Tanki”, Tici sev”, „Gravitātei Nē”, „Spoguļoties” un „Apaļa pasaule”. Līdz šim grupa izdevusi piecus albumus, viens no tiem - „Kuš kuš” Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvā tika atzīts par labāko roka mūzikas albumu 2006. gadā. Grupas pirmais albums angļu valodā „Lion’s Share” izdots pirms nedēļas un mūziķiem sola panākumus starptautiskajā mūzikas arēnā.

Foto: Astro'n'out 10 gadu jubilejas koncerts. Foto (c) Deniss Hvostovojs

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV