Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Skumju akmeņi ekskluzīvā koncertā Reiterna nama mūzikas festivālā

Easyget.lv, 09.11.2013. 09:41 | komentāri (1)

Ekskluzīvā koncertā pirmajā Reiterna nama mūzikas festivālā uzstāsies par pirmo latviešu gotiskā roka apvienību dēvētie “Skumju Akmeņi”.  

9. novembrī ap pulksten 23 Latvijas 1. Rokkafejnīcā notiks grupas vienīgais koncerts Rīgā šajā pusgadā.

"Skumju akmeņi" - viena no nozīmīgākajām latviešu alternatīvā roka mūzikas grupām 90. gados. Dibināta 1994. gada rudenī un drīz gūst ievērību, pateicoties solistes Helēnas Kozlovas balsij un emocionālajām dziesmām, kuru autors galvenokārt ir grupas basģitārists, literāts Ivars Blūms. Dažādi laiki un virkne notikumu fiksēti grupas “Skumju Akmeņi” vēstures lappusēs, tā atkal apvienojusies 2013. gadā, kad pabeigts un publiskots 2005. gadā ierakstītais albums “Kā divas zvaigznes”.

Vēl īpašāku šo padara fakts, ka “Skumju Akmeņi” uzstāsies uz skatuves Latvijas 1. Rokkafejnīcas “Klavieru bārā”, uz kuras 9. novembra vakarā redzēsim arī grupas “Oceanpath” un “The Black Tea”. Īpašs šajā kombinācijā ir tas, ka visu trīs gurpu vokālistes ir meitenes. Starp citu, “Klavieru bārs” jau kļūst slavens ar šādu akcentu, jo arī sezonas atklāšanā uz šīs skatuves koncertēja tikai tādi kolektīvi, par kuru vokālo skanējumu nomodā dāmas.

Jau ziņots, ka pirmajā Reiterna nama mūzikas festivālā piedalīsies arī virkne citas pašmāju grupas. Ar labi zināmām, iemīļotām un vienmēr īpašām dziesmām sagaidām grupu “Delzs Vilks”, par ekstravagantiem pārsteigumiem, kā allaž, sola parūpēties “D.F.E.”, elektroniskās mūzikas krāsas festivālam piešķirs aizraujošie “Das isT”, neparastus un krāšņus priekšnesumus gatavo arī “The Velvet Supernova” un “Maid of Shade”.

Biļetes iepriekšpārdošanā iespējams iegādāties “Biļešu Paradīzes” tirdziecības vietās (arī internetā), bet īsi pirms festivāla arī Latvijas 1. Rokkafejnīcā - Reiterna nams, Mārstaļu ielā 2/4, Rīgā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV