Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Māris Sirmais uzsāk sadarbību ar vienu no vadošajiem Krievijas simfoniskajiem orķestriem

Easyget.lv, 11.11.2013. 11:48

11. novembrī Valsts Akadēmiskā kora “Latvija” mākslinieciskajam vadītājam Mārim Sirmajam gaidāma debija ar J. Svetlanova Krievijas Valsts Akadēmisko simfonisko orķestri, kuru vada viena no pasaulē pazīstamākajām Krievijas diriģēšanas zvaigznēm - Vladimirs Jurovskis, informē Ieva Vītiņa.
Māris Sirmais uzsāk sadarbību ar vienu no vadošajiem Krievijas simfoniskajiem orķestriem

Šī Mārim Sirmajam ir nozīmīga atgriešanās P. Čaikovska vārdā nosauktajā Maskavas koncertzālē, jo pēc spožajiem koncertiem šeit ar Valsts Akadēmisko kori “Latvija” 2010. un 2012. gadā, tika saņemts ielūgums no Valsts Maskavas Filharmonijas koncertēt ar J. Svetlanova orķestri.

Koncerta programmā izskanēs Volfganga Amadeja Mocarta “Rekviēms” un Arvo Perta “Te Deum”.

Kā liecina informācija no Čaikovska koncertzāles biļešu kasēm, interese par koncertu ir ļoti liela, un biļetes uz koncertu vairs nav pieejamas.

Koncerta tiešraidi no Maskavas Čaikovska koncertzāles būs iespējams vērot interneta tiešraidē šodien, 11.novembrī, plkst. 17:00 pēc Latvijas laika. Saite uz tiešraidi: http://meloman.ru/webcasts/online/

Korim “Latvija” šis būs noslēdzošais koncerts Krievijas turnejā. 8. novembrī Sanktpēterburgas Filharmonijas Lielajā zālē un 10. novembrī Maskavas Čaikovska koncertzālē ilgstošu stāvovāciju un skaļu sajūsmas saucienu pavadībā izskanēja Gustava Mālera 2. simfonija. Divi koncerti pasaules koncertturnejas ietvaros, ko, atzīmējot savu 125. jubileju, šajā gadā rīko Karaliskais Amsterdamas Concertgebouw orķestris Marisa Jansona vadībā.

Mariss Jansons un Concertgebouw orķestris uz šiem koncertiem kā sadarbības partneri bija izvēlējies Valsts Akadēmisko kori “Latvija”.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV