Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Mūzikas namu Daile atklās ar koncertizrādi “Pus es”

Easyget.lv, 12.11.2013. 09:11

Ojāra Vācieša dzimšanas dienā - 13. novembrī - līdz ar Jāņa Lūsēna koncertizrādes „Pus es” ar izcilā dzejnieka vārdiem pirmizrādi durvis vērs Mūzikas nams Daile
Mūzikas namu Daile atklās ar koncertizrādi “Pus es”

Mūzikas nams Daile radis mājvietu bijušā kinoteātra Daile telpās, Kr. Barona ielā 31, Rīgā.

Koncertizrādei „Pus es” izvēlētajā dzejā tika saskatīts radošais, provokatīvais, izaicinošais nervs, kas tik ļoti raksturīgs un asociācijām bagāts ar 70., 80. gadu norisēm padomju Latvijā, kā arī vienlaikus precīzi atspoguļo tā laika izjūtas un noskaņas. Ojāra Vācieša dzejas spontānums, fascinējošā spēja radīt dzeju par jebko un jebkurā situācijā, saskatīt neparasto, rosinājušas komponistu radīt dziesmas īstenā 70., 80. gadu rokmūzikas stilistikā. 

Jaunās izrādes moto: „..es esmu tu, tu esi es, divas puses no pasaules..”- pēc Ojāra Vācieša.

Koncertizrādes “Pus es” scenogrāfs ir Reinis Suhanovs, kostīmu māksliniece - Ieva Veita, tekstu salikumi - Evita Sniedze, solists un galvenās lomas atveidotājs Ģirts Ķesteris. Koncertizrādēs piedalīsies mūziķu grupa - Jānis Lūsēns - taustiņinstrumenti, Jānis Lūsēns jaunākais - bass, Viktors Eunapu - ģitāra, Aivars Gudrais - ģitāra, Mārtiņš Linde - sitamie instrumenti, gaismu mākslinieks - Mārtiņš Feldmanis.

Katra koncertizrāde būs unikāla, jo nav paredzams, kādā secībā tiks atskaņoti skaņdarbi. Tās norisi noteiks noskaņa un enerģijas apmaiņa ar skatītājiem. Papildus starp dziesmāma Ģirta Ķestera lasījumā izskanēs fragmenti no Ojāra Vācieša vēstulēm saviem laika biedriem, draugiem, kas apkopoti Ilzes Bindes sastādītājā krājumā - Ojārs Vācietis “Kopotie raksti, desmitais sējums”. Vēstuļu fragmentus, iederīgus koncertizrādes stilistikai, izraudzījusi dramaturģe Evita Sniedze.

Koncertizrāde „Pus es” ir unikāls projekts Latvijas kultūrvēsturē un īpašs ar to, ka tiek radīts Ojāra Vācieša jubilejas gadā. Vienlaikus tas ir vērtējams kā iedvesmas projekts Mūzikālā teātra Ars Nova tālākiem darbiem savās telpās - Mūzikas namā Daile. Ar jaunradīto programmu Mūzikas namā Daile tiks iezīmēts virziens - ar kādu repertuārpolitiku tas uzrunās skatītājus, turpmāk apmeklētājiem piedāvājot daudzveidīgus, nacionālo autoru radītus muzikālus projektus, kas ikdienā bieži nav klausītājiem pieejami.

Tā kā mūzikas autoram šis darbs ir bijis īpaši nozīmīgs un tuvs, rosinot būt, kā pats autors saka, “radošam, brīvam un pārdrošam”, 16 koncertizrādes “Pus es” dziesmas izdotas albumā, ko varēs iegādāties Mūzikas namā Daile un Jāņa Rozes tirdzniecības vietās.

Koncertizrāde “Pus es” Mūzikas namā Daile šogad skatāma un klausāma vēl 14. un 15. novembrī. 23. un 24. novembrī koncertizrāde notiks Valmieras drāmas teātrī. Biļetes pieejamas “Biļešu Paradīze” kasēs visā Latvijā un www.bilesuparadize.lv.

Foto: Ģirts Ķesteris un Jānis Lūsēns. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV