Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Goranu Bregoviču Rīgā cienās ar Latvijas labumiem

Easyget.lv, 13.11.2013. 12:37 | komentāri (1)

Pasaulslavenais serbu mūziķis Gorans Bregovičs, kurš nedēļas nogalē sniegs koncertu Rīgā, savas viesošanās laikā tiks bagātīgi cienāts ar izsmalcinātiem Latvijas ēdieniem
Goranu Bregoviču Rīgā cienās ar Latvijas labumiem

Lai arī Gorana Bregoviča viesošanās Latvijā nebūs ilga, koncerta organizatori ir parūpējušies, lai mākslinieks dabūtu izbaudīt Latviju, ja ne to apbraukājot, tad izgaršojot gan. Īpašās pusdienās un vakariņās šefpavāre un „Pavāru klubs” valdes priekšsēdētāja Svetlana Riškova slavenajam mūziķim pasniegs gardus un ekskluzīvus ēdienus – pusdienās cepta pīles krūtiņa un laša fileja ar Latvijas sezonas dārzeņiem, bet vakariņās Bregovičs tiks cienāts ar uz lēnas uguns bišu vaskā pagatavotu ātes fileju, kopā ar šefpavāres īpašo rudens jaunumu – saldo ēdienu „Ogu laiks purvā”, kura sastāvā ietilpst garšīgās un Latvijas rudenim raksturīgās dzērvenes un lācenes, savienojumā ar šokolādi un piparmētrām. Kā savu dzērienu Bregovičs pasūtījis viskiju - Jack Daniels vai Glennfiddich – bet obligāti ar ledu.

Pasaulē pieprasītās koncerttūres „Champagne for Gypsies” („Šampanietis čigāniem”) ietvaros, jau šajā nedēļā Balkānu leģendārais mākslinieks viesosies Rīgā, lai sniegtu vēl vienu neaizmirstamu koncertu Latvijas iedzīvotājiem un visiem, kas būs mērojuši ceļu no tuvākām un tālākām zemēm.

20 koncerti 20 dažādās pilsētās un valstīs – šāds ir Gorana Bregoviča un koncerttūres „Champagne for Gypsies” novembra grafiks. Piektdien, 15. novembra vakarā ceļā no koncerta Moldavā mākslinieks ieradīsies Latvijā. Sestdien Bregovičs uzstāsies „Palladium” koncertzālē, bet jau svētdienas rītā izlidos uz koncertu Krievijā, Sočos. Mūziķis ir priecīgs, ka viena no tūres pieturvietām ir Latvija, jo uzstājoties šeit jau vairākas reizes, ir izveidojies lielisks kontakts ar publiku. Līdz šim visi mūziķa koncerti Latvijā bijuši izpārdoti.

Koncerttūre un ablums „Šampanietis Čigāniem” ir atbildes reakcija uz Eiropā notiekošajiem čigānu nemieriem. Tie tikuši padzīti no Francijas, Itālijas, viņu mājas tiek dedzinātas Ungārijā, un pār viņiem līst nežēlīga vardarbība Serbijā, kā arī citās Eiropas valstīs. „Čigāni nav šīs pasaules problēma, tie vienmēr ir bijuši vieni no šīs pasaules talantiem. Šis ir mans tosts viņu talantam,” par situāciju un tūri izteicies pats Gorans Berovičs.

Kā ziņots jau iepriekš, 16. novembrī, 19.00 notiks Gorana Bregoviča jaunākās koncerttūres ”Champagne for Gypsies” koncerts „Palladium” koncertzālē. Pēdējās biļetes uz koncertu joprojām ir iespējams iegādāties Biļešu serviss kasēs.

Foto: Gorans Bregovičs. Foto (c) Giorgio Badaini

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV