Trešdiena, 17.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūdolfs, Viviāna, Rūdis;

Rīgā koncertēs franču modernā metāla zvaigznes Betraying the Martyrs

Easyget.lv, 14.11.2013. 13:09

Piektdien, 15. novembrī, klubā “Melnā Piektdiena” pirmo reizi Latvijā uzstāsies Francijas smagās mūzikas talanti Betraying the Martyrs.
Rīgā koncertēs franču modernā metāla zvaigznes Betraying the Martyrs

Tikai pirms nepilniem pieciem gadiem dibinātie Betraying the Martyrs jau paguvuši iekarot sev lielu atpazīstamību visā Eiropā. Pirmais pašu izdotais EP “The Hurt, the Divine, the Light” nodrošināja jaunajiem censoņiem līgumu ar Listenable Records Eiropā un Sumerian Rec. Ziemeļamerikā, kas izdeva grupas pirmo pilnmetrāžas albumu “Breathe in Life” pirms diviem gadiem. Zināms, ka drīzumā gaidāms jaunais ieraksts, no kura vismaz piecas dziesmas tiks spēlētas piektdienas vakarā Rīgā.

Muzikāli Betraying the Martyrs mēģina apvienot elementus no vairākiem žanriem, kuri šobrīd strauji attīstās un pilnveidojas: franči ņem pamatu no tehniskā death metāla, kuru paši sev speciāli sarežģī ar daudzām negaidītām pauzēm (sauktām arī par lauzieniem). Tiek pievienoti metalcore raksturīgie tīrie dziedājumi, kā arī atmosfēriskas sintezatoru pasāžas papildus agresīvām bungām un ģitārām. Daudzos gabalos Betraying the Martyrs izmanto viltīgus progresīvā roka politritmus, bet vairākās kompozīcijās izmanto taustiņinstrumentus ne atmosfērai, bet lai panāktu simfoniskus orķestrējumus — savienojumā ar ekstrēmo metālu.

Betraying the Martyrs ir no tām grupām, kas teju nepārtraukti atrodas tūrēs - viņi tūrējuši ar grupām, kuras pārstāv visādus žanrus: Suicide Silence, Winds of Plague, Unearth, Vildhjarta, Asking Alexandria un Motionless in White, bet festivālos kāpuši uz tām pašām skatuvēm, uz kurām Slayer, Slipknot un Anhrax.

Kā iesildītāji Rīgas koncertā spēlēs Jack the Flipper no Krievijas, bet pirms viņiem uz skatuves kāps mūsu pašu Blinded Memory un Amelia, kura iepriekš bija pazīstama kā Amelia the Murderer).

Klubs būs atvērts no 19:00, grupas sāks no 20:00 vai nedaudz agrāk. Biļetes ieteicams iegādāties iepriekšpārdošanā Biļešu Paradīzē, jo koncerta dienā kluba kasē tās būs dārgākas. Biļetes: http://www.bilesuparadize.lv/events/event/30615.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV