Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Jauno izpildītāju festivāls Riga Symphony Rīgā norisnāsies otro reizi

Easyget.lv, 14.11.2013. 13:20

Starptautiskais jauno izpildītāju festivāls Riga Symphony 2013, kurā piedalīsies solisti un ansambļi no vairāk nekā 27 pasaules valstīm Rīgā norisināsies no 5. līdz 9. decembrim.

Kā galveno festivāla misiju organizatori redz nevis sacensības un sāncensību, kaut arī izpildītāju konkurss ir viens no pamatnotikumiem, un tā veidošanā un radošo kontaktu stiprināšanā un daudzo tautu dziedošo kultūru satuvināšanā. 5 dienu garumā festivāla viesus un dalībniekus sagaida piesātināta programma: konkursa priekšnesumi, labdarbības koncerti, meistarklases. Lai būtu žūrijas sastāvā Rīgā ieradīsies zināmi pedagogi un vokālisti.

7. decembrī plkst. 16.00 festivāla ietvaros Svētā Pēterta baznīcā notiks vienīgais slavenā Lielā Bērnu Kora, kas nosaukts V.S. Popova vārdā, koncerts.
8. decembrī, plkst. 18.00 kultūras namā "Ziemeļblāzma" notiks grandiozs Galā koncerts ar slavenajiem Latvijas un ārvālstu izpildītājiem, kā arī festivāla Riga Symphony 2013. laureātiem. Uzstāsies Normunds Rutulis, Jānis Stibelis, Lana Švilpe, Liene Candy, duēts „Dvīnes”, Ilona Bagele, Pēteris Upelnieks un daudzi citi.

Festivāla Riga Symphony 2013 organizatori sabiedrība ir „Eiropas bērnu mūzikas centrs” un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments

„Šobrīd mēs dzīvojam līdzi šim festivālam, cenšoties šā gadā programmu padarīt vēl interesantāku un pilnīgāku, - stāsta festivāla Riga Symphony 2013 prezidente, pazīstama pedagoģe, komponiste, producente Elena Švilpe. – Pēc pirmā veiksmīgi novadītā festivāla 2012. gadā mēs saņēmām lērumu pozitīvu atsauksmju un jauno talantīgo izpildītāju dalības pieteikumus no visas pasaules. Man ir svarīgi, ka mūsu dzimtā pilsēta Rīga kļūst par radošās saziņas lauciņu, kurā tiek atbalstīti jaunie talanti, rodas jaunas dziesmas, un, kas ir pats svarīgākais, par vietu, kur cilvēkiem, kuri iemīlējušies mūzikā, integrēties.”

Īpašu vietu festivāla darbos organizētāji atvēlējuši palīdzības sniegšanā bāreņiem un jauniem cilvēkiem ar ierobežotām iespējām. Viņiem paredzēta īpaša visu festivāla pasākumu un īpašo labdarības akciju apmeklēšanas programma.

Festivāla Riga Symphony 2013 programma

5. decembris

16:00 Festivāla atklāšana, iepazīšanās vakars, “Radisson Blu Daugava Hotel”, Kuģu ielā 24
Radošās darbnīcas bērniem ar onkoloģiskām slimībām

6. decembris 16:00 Festivāla atklāšanas koncerts, “Lido”, Krasta ielā 76

7. decembris
16.00 Lielā Bērnu Kora, kas nosaukts V.S. Popova vārdā, koncerts, Svētā Pēterta baznīcā, Skārņu ielā 19
17.00-22.00 Starptautiskās meistarklases un radošās tikšanās, “Radisson Blu Daugava Hotel”, Kuģu ielā 24

8. decembris
16:00 Bērnu TV Galā koncerts, Kultūīras pils "Ziemeļblāzma", Ziemeļblāzmas ielā 36 (ieeja brīva).
18.00 Labdarības noslēguma koncerts “Riga Christmas Symphony”, Kultūras pils "Ziemeļblāzma", Ziemeļblāzmas iela 36. Uzstāsies Normunds Rutulis, Jānis Stibelis, Lana Švilpe, Liene Candy, duēts „Dvīnes”, Ilona Bagele, Pēteris Upelnieks un daudzi citi. Ieejas maksa no 5 līdz 10 Ls, bilesuserviss.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV