Piektdiena, 17.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Umberts, Herberts, Dailis;

Mākslas muzejs „Rīgas Birža” aicina uz baroka mūzikas koncertu

Easyget.lv, 14.11.2013. 15:03

Svētdien, 24. novembrī, plkst. 17.00 Mākslas muzejs „Rīgas Birža” kopā ar Rīgas Senās mūzikas centru aicina baroka mūzikas un mākslas cienītājus uz koncertu muzeja Venēcijas zālē, informē muzeja pārstāve Nataļja Sujunšalijeva.
Mākslas muzejs „Rīgas Birža” aicina uz baroka mūzikas koncertu

Baroka kora „Collegium Choro Musici Riga” un baroka orķestra „Collegium Musicum Riga” solisti kopā ar diriģentu Māri Kupču Mākslas muzeja „Rīgas Birža” Venēcijas zālē atskaņos Bohēmijas izcelsmes austriešu komponista un vijolnieka Heinriha Ignaca Franca fon Bībera (Heinrich Ignaz Franz von Biber, 1644–1704) darbus: rekviēmu „f moll”, „Skumjos madrigālus”, „Batāliju” un „Sonata Representative”, kurā vijole atdarina dzīvnieku balsis.

Heinrihs Ignacs Francs fon Bībers ir bijis viens no 17. gadsimta virtuozākajiem vijolniekiem, sarakstīdams virkni programmatisku sonāšu, kurās atspoguļojas gan dabas norises, gan Bībeles sižeti. Tā ir viena no noskaņu tēlojumos bagātākajām mūzikām pasaules mūzikas vēsturē. Dzīvnieku balsis, kaujas norises un daudz citu motīvu var dzirdēt mākslinieka rakstītajos darbos.

Koncerta ieejas biļetes pieejamas iepriekšpārdošanā Mākslas muzeja „Rīgas Birža” kasē. Biļešu cena: pieaugušiem – LVL 5,00 / EUR 7,11; skolēniem, studentiem, pensionāriem – LVL 3,00 / EUR 4,27. Iegādājoties biļeti, pirms koncerta iespējams apskatīt Mākslas muzeja „Rīgas Birža” pastāvīgo ekspozīciju 3. un 4. stāvā. Koncertā vietu skaits ir ierobežots (zāles ietilpība – 60 sēdvietas).

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV