Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Klusumā dzimstošā dzīvības balss. Jurim Karlsonam – 65

Easyget.lv, 14.11.2013. 15:42

Suminot komponistu un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas profesoru Juri Karlsonu jubilejā, sestdien, 16. novembrī, plkst. 15.00 Smiltenes pilsētas Kultūras centrā izskanēs koncerts „Klusumā dzimstošā dzīvības balss. Jurim Karlsonam – 65!”.

Koncerts, kas nosaukumu aizguvis no 1994. gadā radītās poēmas simfoniskajam pūšaminstrumentu orķestrim, galvenokārt būs ieskats Jura Karlsona pūtēju orķestriem komponētajā oriģinālmūzikā.

Koncertā uzstāsies Latvijas Universitātes pūtēju orķestris /diriģents Jānis Puriņš/, Smiltenes novada Kultūras pārvaldes pūtēju orķestris Smiltene /diriģents Pēteris Vilks/ un pianists Juris Žvikovs, atskaņojot gan paša jubilāra, gan viņa skolotāja Jāņa Ivanova darbus. Ieeja bez maksas.

Komponists Juris Karlsons Latvijas mūzikas ainavu papildinājis ar spilgtiem un interesantiem darbiem – vairāki baleti, mūzika teātra izrādēm, simfoniskā un kamermūzika, kora un solo dziesmas veido komponista radošo biogrāfiju. Ikvienam pūtēju orķestra žanra cienītājam un mūziķim ir prieks, ka šo uzskaitījumu papildina arī oriģinālmūzika pūtēju orķestrim: Apvedceļš, Gadatirgus, Zosēnu klabdancis, Svētku uvertīra, Svinīgā mūzika, Zvejnieku ziņģe, kas skanējuši gan Dziesmu svētkos, gan dažādu orķestru izpildījumā Baltijas valstīs, Luksemburgā, Nīderlandē, Krievijā un ASV.

 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV