Piektdiena, 17.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Umberts, Herberts, Dailis;

Komponista Džuzepes Verdi 200 gadu jubileju godinās koncertā Mazajā Ģildē

Easyget.lv, 15.11.2013. 16:55

Vīru koris Frachori aicina klasiskās mūzikas interesentus sestdien, 16. novembrī plkst. 17. 00 kultūras namā „Mazā ģilde” uz koncertu „Lido doma zelta spārniem”, kurā saknēs itāļu komponista Džuzepes Verdi opermūzika.

Koncertā dziedās Latvijas Nacionālās operas solisti Kristīne Gailīte (soprāns), Romāns Poļisadovs (bass) un Guntars Ruņģis (tenors). Kopā ar kori un solistiem muzicēs koncertmeistars Gints Bērziņš, arfiste Dagnija Zilgalve, kā arī diriģenti Aivars Opincāns un Andrejs Mūrnieks.

Programmā gan mazāk dzirdēti, gan populāri koru skati, ārijas un dueti no operām Ernāni, Rigoleto, Trubadūrs, Masku balle, Likteņa vara un Dons Karloss. Skanēs arī slavenais vergu koris no operas Nabuko – „Lido doma zelta spārniem” (Va pesniaro sullali dorate), kura dzejas rinda izvēlēta par koncerta nosaukumu un vadmotīvu.

Džuzepe Verdi itāļu tautai bijis ne vien vijīgu un labskanīgu un melodiju autors, bet arī nacionālais varonis. Viņa operas iedvesmojušas itāļus cīņā par savas valsts neatkarību.

Mūzikas apbrīnojamā loma tautas atmodā un atbrīvošanās cīņās vieno latviešu un itāļu nācijas. Tāpēc arī komponista 200 gadei veltītajam koncertam izvēlēts laiks tieši pirms Latvijas valsts proklamēšanas svētkiem.

Vīru kora Frachori mākslinieciskais vadītājs Andrejs Mūrnieks iecerējis koncertu kā veltījumu itāļu komponista patriotismam un brīvības garam, kas allaž iedvesmojis un iedvesmo cilvēkus no dažādām tautām garīgai atjaunotnei un cīņai par taisnīgumu un brīvību.

Ieeja – bez maksas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV