Piektdiena, 17.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Umberts, Herberts, Dailis;

Džuzepes Verdi teātra kamerorķestris uzstāsies Rīgā

Easyget.lv, 19.11.2013. 12:02

13. decembrī Rīgas Kongresu namā ar svētku koncertu „Baroka Ziemassvētki” uzstāsies Džuzepes Verdi teātra kamerorķestris slavenā diriģenta maestro Fabricio Ficiura vadībā.
Džuzepes Verdi teātra kamerorķestris uzstāsies Rīgā

2012.gada decembrī Rīgā lielus panākumus guva Vīnes Štrausa festivāla orķestra uzstāšanās diriģenta Pītera Gūta vadībā. Ziemas tradīciju šogad turpinās Džuzepes Verdi teātra kamerorķestris no Itālijas ar īpašu programmu „Baroka Ziemassvētki”.

Džuzepes Verdi teātra orķestris, kas jau iekaroja tādu valstu kā Krievijas, Slovēnijas, Horvātijas, Ungārijas, Spānijas, Serbijas un citu valstu klausītājus, apbur ne vien ar mūziķu meistarību un skaņdarbu izpildīšanas kultūru, bet arī ar ļoti plašu repertuāru.

Galvenais kolektīva mērķis bija vēlme iedzīvināt repertuāru, ko 19. un 20.gadsimtu mijā izpildīja labākie Itālijas orķestri, kā arī uzburt tā laika koncertu atmosfēru.

Šobrīd orķestra arsenālā – simtiem skaņdarbu, tostarp slavenāko klasikas meistaru – Džuzepes Verdi, Johana Sebastjana Baha, Antonio Vivaldi, kā arī 20.gadsimta leģendu – Sergeja Prokofjeva un Dmitrija Šostakoviča – skaņdarbi.

Orķestri, kas sadarbojas ar labākajiem itāļu un ārzemju solistiem, kopš 1991.gada vada spilgta itāļu muzikālās-akadēmiskās skatuves personība – diriģents Fabricio Ficiurs.

Pirms Ziemassvētkiem un Jaunā gada orķestris dosies īpašajos vieskoncertos, kas tika plānoti īpaši ziemas sezonai. Viesizrāžu laikā desmitiem Eiropas pilētu varēs baudīt programmu, kurā melodijas radīs mājīgu ziemas svētku noskaņojumu. „Skanēs dažādu laikmetu mūzika, bet visus skaņdarbus apvienos ziemassvētku noskaņojums, kuru ir grūti aprakstīt vārdos, kad gribas aizmirst visas problēmas, priecāties par mīlestību, labu un ticēt brīnumiem. Ceram, ka šajās jūtās mēs dalīsimies arī ar jums”, saka Džuzepes Verdi teātra orķestra vadītājs Fabricio Ficiurs.

Biļetes uz koncertu var iegādāties Biļešu servisa kasēs.

Foto: Fabricio Ficiurs. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV