Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

5 neparastākās koncertvietas mūzikas vēsturē

Easyget.lv, 20.11.2013. 10:10

Pirms nedēļas Lady Gaga apstiprināja izskanējušās baumas, ka 2015.gadā viņa uzstāsies kosmosa kuģī Virgin Galactic. Līdz ar to Lady Gaga kļūs par pirmo dziedātāju, kas sniegusi koncertu kosmosā. Taču tas nav pirmais gadījums mūzikas vēsturē, kad mūziķi izvēlas dīvainas vietas, kur uzstāties. Lūk, pieci no slavenākajiem gadījumiem mūzikas vēsturē.
5 neparastākās koncertvietas mūzikas vēsturē

Džonija Keša turneja cietumos

Uzstāties cietumos nav nekas unikāls mūziķu vidū, taču Džonija Keša koncerti Folsomas un Sankventinas cietumos iegājuši mūzikas vēsturē. Pirmkārt, piecdesmito gadu beigās Džonijs Kešs jau bija atzīts mūziķis. Otrkārt, šie koncerti vēlāk tika izdoti platēs un guva ne tikai lielu popularitāti fanu vidū, bet tika augstu novērtēti arī starp kritiķiem. Interesanti, ka viens ieslodzītais Sankventinas cietumā – Mērls Hagards – tik ļoti iedvesmojās no Džonija Keša vizītes, ka iznākdams brīvībā, pats uzsāka ļoti veiksmīgu mūziķa karjeru.

The Beatles uz Apple Records jumta

Pavisam nesen uz ēkas jumta uzstājās Blur, U2 to darīja savā slavenajā videoklipā dziesmai „Where The Streets Have No Name”, bet pirmie tomēr bija The Beatles. 1969.gada 30.janvāra iepriekš neizziņotā uzstāšanās, ko vieglāku nepadarīja aukstie un vējainie laikapstākļi, iegāja vēsturē arī kā pēdējā grupai. Gadu vēlāk tika izdots albums „Let It Be”, un The Beatles saraudināja miljoniem cilvēku ar paziņojumu par izjukšanu.

Braiens Mejs uz Bekingemas pils jumta

Viens ir uzstāties uz savas ierakstu kompānijas jumta, bet droši vien citas sajūtas varētu būt, ja zem tavām kājām ir Lielbritānijas karaļnams. Leģendārās grupas Queen ģitārists 2002.gadā izpildīja „God Save the Queen” tā dēvētajā „Zelta jubilejas” pasākumā par godu karalienes Elizabetes II 50 gadu valdīšanas jubilejai. Vēlākajā koncertā, kas gan vairs nenotika uz jumta, uzstājās vesela plejāde britu zvaigžņu ar Polu Makartniju un Klifu Ričardu priekšgalā.

Žans Mišels Žārs Ēģiptes piramīdās

Ļoti interesantu veidu, kā sagaidīt 2000.gadu, izvēlējās franču komponists un elektroniskās mūzikas pārstāvis Žans Mišels Žārs. Viņš sarīkoja milzu mūzikas un gaismu šovu ar nosaukumu „The Twelve Dreams of the Sun”, kam savu svētību un atbalstu deva pats nu jau bēdīgi slavenais toreizējais Ēģiptes prezidents Hosni Mubaraks. Ekstravaganta uzstāšanās pie viena no septiņiem pasaules brīnumiem gan nav nekāds lētais prieks – kopējās izmaksas pārsniedza deviņus miljonus ASV dolāru.

Deivids Haselhofs pie Brandenburgas vārtiem

Latvijā Deivids Haselhofs vairāk pazīstams kā aktieris slavenajos seriālos „Baywatch” un „Knight Rider”. Vāciešiem paveicies vairāk, jo savulaik Haselhofs arī dziedāja un izdeva albumus. 1989.gada 31.decembrī, nedaudz vairāk kā mēnesi pēc Berlīnes mūra krišanas, Deivids lidinājās virs Brandenburgas vārtiem, dziedot „Looking for Freedom” un tādējādi cēli vienojot abas iepriekš sadalītās Vācijas daļas. Cilvēki gan to neesot novērtējuši, mazliet apvainojies par to, ka šī notikuma fotogrāfijas nav iekļautas Berlīnes muzejā, vēlāk presei sacīja Haselhofs.

Foto: The Beatles uz Apple Records jumta. Foto (c) Tom Murray

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV