Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Blood Orange – „Cupid Deluxe” [Domino]

Atis Žagars, 20.11.2013. 14:47

Viens no šī brīža talantīgākajiem producentiem popmūzikā - Devs Hainss jaunajā albumā ap sevi pulcē virkni viesmākslinieku un piedāvā savdabīgu izjukušās britu rokgrupas Mansun dziesmas kaverversiju
Blood Orange – „Cupid Deluxe” [Domino]

Tikai 27 gadus jaunais britu mūziķis Devs Hainss var ne tikai lepoties ar pieredzes bagāžu, kādam dažam labam viņa kolēģim vēl nav 40 gados, bet arī būt par lielisku paraugu, kā nepadoties un meklēt savu ceļu, pat ja kādreiz sanāk iegriezties neīstajā šķērsielā. Savus pirmos soļus mūzikā Devs spēra jau 2004.gadā, darbojoties Londonas dance-punk kolektīvā Test Icicles, kam gan bija lemts īss mūžs. Plašāku uzmanību viņš sev pievērsa ar solo projektu Lightspeed Champion, izdodot divus salīdzinoši veiksmīgus, tomēr prātā īsti nepaliekošus albumus.

Taču īstā Deva Hainsa stunda sita dažus gadus vēlāk, kad sāka ienākt arvien jaunas vēsmas r’n’b mūzikā. Gluži kā apķērīgs brokeris Hainss sajuta īsto brīdi, lai realizētu savu potenciālu, un 2013.gadā viņu pamatoti dēvē par vienu no šī brīža talantīgākajiem producentiem popmūzikā. Viņa darbu kontā ir 2011.gada milzīgais Sky Ferreira hits „Everything Is Embarrasing”, lieliskais pērnā gada Solanžas Noulzas EP „Falling” un pat oriģinālā Sugababes sastāva reanimēšana.

Uz kādu brīdi fonā talantīgais mūziķis bija atstājis solo karjeru. Vienlaikus ar stilistiskās puses maiņu jau 2011.gadā Lightspeed Champion segvārds tika nomainīts pret Blood Orange un izdots albums „Coastal Grooves”, kam tagad seko turpinājums „Cupid Deluxe”. Gandrīz visi mūzikas kritiķi pasaulē ir vienisprātis, ka šis ir visnostrādātākais un nobriedušākais Deva ieraksts, kurā astoņdesmito fankmūzikas ritmus un jaunās (vecās) r’n’b vēsmas mūziķis apstrādā ar Prinsa cienīgu precizitāti. Vairākās dziesmās vokālistes lomā piepalīdz Ņujorkas dream-pop grupas Friends soliste Samanta Urbani, izcilajā pirmajā singlā „Chamakay” Chairlift balss Karolīna Polačeka, tāpat arī Deivs Longstrets no Dirty Projectors un citi. Savukārt lielākais pārsteigums paslēpts dziesmā „Always Let U Down”, kas patiesībā ir nu jau desmit gadus kā izjukušās britu rokgrupas Mansun singla „I Can Only Dissapoint U” savdabīga kaverversija.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV