Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Albumu jaunumos - Blood Orange, Death Grips un Nils Frāms

Atis Žagars, 20.11.2013. 15:03

Šonedēļ jaunus albumus piedāvā aktuālais mūziķis un producents Blood Orange, Kalifornijas hiphoperi Death Grips un vācu komponists Nils Frāms
Albumu jaunumos - Blood Orange, Death Grips un Nils Frāms

Blood Orange – „Cupid Deluxe” [Domino]

Tikai 27 gadus jaunais britu mūziķis un producents Devs Hainss var ne tikai lepoties ar pieredzes bagāžu, kādam dažam labam viņa kolēģim vēl nav 40 gados, bet arī būt par lielisku paraugu, kā nepadoties un meklēt savu ceļu, pat ja kādreiz sanāk iegriezties neīstajā šķērsielā. 2011.gadā līdzšinējais segvārds tika nomainīts pret Blood Orange un izdots albums „Coastal Grooves”, kam tagad seko turpinājums „Cupid Deluxe”. Plašāk par albumu lasi http://www.easyget.lv/muzika/read/58061/!

Death Grips – „Government Plates” [self-released]

Tehniski būtībā šis ir pagājušās nedēļas albums, jo Kalifornijas provokatoriskā hip-hop apvienība Death Grips savu jaunāko veikumu „Government Plates” negaidīti nopludināja tīmeklī ceturtdienas rītā pēc Latvijas laika. Statistikas un numeroloģijas cienītāji gan norāda, ka šajā gadījumā tas nemaz nebija tik negaidīti, jo, izrādās, tajā brīdī apritējuši precīzi 13 mēneši, 13 dienas un 13 stundas, kopš identiskā veidā Death Grips ievietoja internetā savu iepriekšējo albumu „No Love Deep Web”. Šī gada laikā nekas nav mainījies. Grupa joprojām atklāti provocē (pirms gada savu ierakstu leiblu, bez viņu atļaujas albumu faniem uzdāvinot par velti; šogad – fanus, vienkārši apzināti neierodoties uz koncertiem), un nav mainījušies arī muzikāli. „Government Plates” ir tikpat, ja ne vēl lielāks pārbaudījums klausītāju mājas aparatūrai un ausīm. Dārdoši bīti, griezīgas skaņas un vispārējs haoss, kurā Death Grips jūtas kā zivis ūdenī. Atliek patiešām minēt, vai bez Death Grips pērnā gada spožā uznāciena Kanjē Vesta „Yeezus” skanētu tā, kā tas skan.

„Whatever I want (Fuck who's watching)”:

Nils Frahm – „Spaces” [Erased Tapes]

31 gadu vecais Latvijā pabijušais vācu komponists un pianists Nils Frāms nekad nav baidījies eksperimentēt ar šķietami neaizskaramo klasiskās mūzikas stilistiku. Piemēram, viņa 2011.gada albums „Felt” tika ierakstīts klavieru iekšpusē, savukārt Arcade Fire vijolnieces Sāras Noifeldas solo ieraksts, kura producents bija Frāms, tika ierakstīts kādā pazemes autostāvvietā Berlīnē. Mūziķa jaunākais veikums, gandrīz 80 minūšu garais albums „Spaces” uz šī fona ir visnotaļ vienkāršs un tradicionāls, taču vienlaikus spilgts apliecinājums, cik ārkārtīgi liels talants slēpjas šajā komponistā. To var īpaši viegli sajust nepilnu 10 minūšu garajā skaņdarbā „Says”:

Vēl šonedēļ:

Šonedēļ iznākuši arī divi skaņu celiņi filmām. Par vienu no tiem parūpējies Entonija Gonsalesa kolektīvs M83, kas radījis muzikālo noformējumu sava bijušā kolēģa un Entonija brāļa Janna pirmajai spēlfilmai „You And The Night” („Les Rencontres D'après Minuit”). Savukārt otrs ir Holivudas sci-fi grāvēja „The Hunger Games” otrajai daļai „Catching Fire”, kas nokļūs uz ekrāniem jau šonedēļ. Saundtrekā oriģināldziesmas no Coldplay, Vampire Weekend, Sia, Kristīnas Agileras un citiem. Tāpat šonedēļ jaunus albumus izdevuši britu dziesminieks Džeiks Bags, amerikāņu noise-rock kolektīvs Magik Markers, itāļu post-rock trijotne Soviet Soviet un Bruklinas jaunais elektroniskās mūzikas duets ERAAS.

Foto: Nils Frahm – „Spaces”. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV