Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Frailty svinēs 10 gadu jubileju

Easyget.lv, 20.11.2013. 15:43 | komentāri (1)

Pašmāju doom/death metal grupa „Frailty” aicina uz 10 gadu jubilejas koncertu sestdien, 7. decembrī, klubā „A Nice Place”.

Grupa „Frailty” dibināta 2003. gadā Rīgā. Gadu gaitā, stabilizējot sastāvu un meklējot savu skanējumu, grupa izkopusi savu stilu – tumšs, smagnējs, melanholijas caurvīts doom/death metal.

2007. gadā grupa sāk darbu pie debijas albuma un spēlē pirmos nopietnos koncertus ārpus Latvijas – Lietuvā, iesildot itāļu grupu „Novembre” un Maskavā – „Doomsday” festivālā.

Grupas debijas albums „Lost Lifeless Lights” izdots 2008. gadā izdevniecības „Solitude Productions” paspārnē, kam seko albuma prezentācijas koncerts Rīgā un festivāls Maskavā – kopā ar žanra leģendām – grupām „Esoteric” (Anglija), „Worship” (Vācija), „Swallow The Sun” (Somija).

Tikpat ražīgs grupai ir arī 2009. gads. Izdots mazalbums „Ep 2009”, pašmāju smagās mūzikas „Gada Balvā” grupa saņem divas balvas – „Gada Grupa 2009” un „Gada Albums 2009”.

Pēc mazām sastāva izmaiņām grupa turpina aktīvi koncertēt – izpārdotā koncertā Maskavā iesildot leģendāru funeral doom grupu „Skepticism”, spēlējot festivālos „Devilstone” (Lietuva), „Hard Rock Lager” (Igaunija), „Porvo Metal Weekend” (Somija) un pašmāju „Metalshow Open Air” un citos.

2012. gadā darbs pie jaunā albuma „Melpomene” ir pabeigts, to izdod Ukrainas mūzikas izdevniecība „Arx Productions”. Arī šis albums guvis dzirdīgas ausis un labas mūzikas apskatnieku atsauksmes visā pasaulē. Vietējā mērogā grupa otro reizi tiek pie „Latvijas Metāla Mūzikas Gada Balvas” divām nominācijām – „Gada Grupa 2012” un „Gada Albums 2012” , kā arī grupas bundzinieks Lauris - pie titula „Gada Mūziķis 2012” .

Frailty albuma „Melpomene” treileris:

Albums „Melpomene” iekļuva arī „Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvas” jaunizveidotās nominācijas „Alternatīvais un Smagais Metāls” trijniekā, savukārt portāla „Alternative.lv” Gada Balvas aptaujā grupas video dziesmai „Thundering Heights” iekļuva nominēto video pieciniekā.

Frailty videoklips dziesmai „Thundering Heights”:

Oktobra sākumā grupa ar panākumiem koncertēja Skandināvijas metālistu mekā – Bergenā un Stavangerā, Norvēģijā.

Šobrīd grupa gatavo jauno albumu un aicina uz 10 gadu jubilejas koncertu 7. decembrī klubā „A Nice Place”. Koncertā izskanēs dziesmas no abiem albumiem, ep, kā arī dažas jaunas dziesmas.

Koncerta īpašie viesi - pašmāju thrash metal grupa „Dehead” un tumši, bet progresīvi metālisti „Psilocybe Larvae” no St.Pēterburgas.

Koncerta sākums 20:00, ieeja 4 LVL. Biļešu skaits ierobežots, iepriekšpārdošanā ticketshop.lv: https://www.ticketshop.lv/site/events/view/389

Grupas „Frailty” vietnes internetā:
https://www.facebook.com/FrailtyMetalOfficial
http://www.draugiem.lv/frailty/

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV