Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Toms Grēviņš piesaka dziesmu Eirovīzijai

Easyget.lv, 21.11.2013. 10:45 | komentāri (3)

Dīdžejs Toms Grēviņš kopā ar domubiedriem 10 minūšu laikā tiešraidē sacer dziesmu Eirovīzijai
Toms Grēviņš piesaka dziesmu Eirovīzijai

Toma Grēviņa brokastu šovā „5 rīti”, kas no 19. novembra klausāms jaunajā interneta platformā pieci.lv, piedzīvots neparasts eksperiments – nepilnu desmit minūšu laikā, piedaloties rīta raidījuma viesiem un Latvijas Radio ēkā nejauši sastaptam mūziķim, tiešraidē tapusi dziesma Eirovīzijas dziesmu konkursa Nacionālajai atlasei, kas ir arī iesniegta konkursam, informē Pieci.lv komanda.

Ideja par dziesmu dzima spontāni, rīta šova „5 rīti” veidotājiem Tomam Grēviņam un Dairai Kokorēvičai, apspriežot ziņu par to, ka šodien noslēdzas dziesmu pieteikšana 2014. gada Eirovīzijas dziesmu konkursa Nacionālajai atlasei. „Daudzi mūziķi šobrīd noteikti pielec gultā stāvus – Āāā, nokavēts!" joko rīta šova veidotāji, un jau pēc mirkļa, atceroties visu laiku neveiksmīgākās dziesmas Eirovīzijas vēsturē, pieņem lēmumu desmit minūšu laikā sarakstīt savu dziesmu konkursam. „Kā jums šķiet, vai dziesmu Eirovīzijai var uzrakstīt desmit minūtēs?” Tviterī jautā Grēviņš, iesaistot procesā arī rīta šova klausītājus, un izaicinājums ir mests.

Dziesmas tapšanā tūdaļ talkā tiek aicināti rīta šova viesi – stand-up komēdiju zvaigzne Jānis Skutelis un Nauris Brikmanis no Karaliskā improvizācijas teātra (KIT), kuri kopā ar Dairu Kokorēviču un Tomu Grēviņu ķeras pie dziesmas teksta sacerēšanas. Tikmēr rīta šova producents Uldis Ziediņš dodas mūziķa meklējumos un jau pēc brīža studijā pārrodas kopā ar Latvijas Radio nama kafejnīcā nejauši sastapto mūziķi Lauri Valteru, kuram līdzi ir ģitāra.

Tā desmit minūšu laikā tiek saģenerēta kaudze teksta un lipīgs piedziedājums, izmantojot vārdu "bubble". Tvitera lietotāja Ieva Vītola iesaka dziesmai dot nosaukumu "Bobble". Pēc raidījuma Lauris Valters paliek studijā, un dziesma tiek zibenīgi ierakstīta. Vienlaikus tiek noformēti dokumenti, lai veikumu nacionālajai atlasei iesniegtu noteiktajā termiņā.

Video ar dziesmas tapšanas ierakstu aplūkojams YouTube:

Starptautiskais konkurss Eirovīzija 2014 nākamā gada maijā notiks Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā. Pusfināla kārtās iekļuvušās 24 dziesmas tiks paziņotas 2. decembrī. Nacionālās atlases sauklis arī šogad būs „Piecel kājās Eiropu!”

Foto: Toms Grēviņš. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV