Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Vecpilsētas dziedātāji izdod debijas albumu

Easyget.lv, 21.11.2013. 13:48

Postfolkloras grupa „Vecpilsētas dziedātāji” izdod savu pirmo mūzikas albumu „Puzurs”, kurā apkopotas oriģināldziesmas ziemīgās noskaņās, informē mūziķu pārstāve Solveiga Kaļva.

Albumā „Puzurs” apkopotas 12 postfolkloras grupas „Vecpilsētas Dziedātāji” radītās oriģinālkompozīcijas gada visskaistāko svētku – ziemas saulgriežu – noskaņās. Ar „Puzuru”, kas latviešu tradicionālajā kultūrā ir trauslais gaismas un saules simbols, grupa vēlas visapkārt vairot gaišumu, omulību un skaistu svētku noskaņu.

Postfolkloras grupa „Vecpilsētas dziedātāji” brīvi rotaļājas ar latviešu folkloru, smeļoties tajā idejas dziesmu vārdiem, bet mūziku rada, meklējot iedvesmu apkārtējās pasaules krāšņumā. Grupai raksturīgajā skanējumā savijas gan spēcīgas, gan maigas sieviešu balsis un daudzveidīgs mūzikas instrumentu klāsts, sākot no pavisam tradicionāliem līdz mūsdienīgiem.

Albuma „Puzurs” prezentācijas koncerti notiks:

  • 4. decembrī plkst. 19.00 Kaņepes Kultūras Centrā - albuma atklāšana 
  • 6. decembrī plkst. 18.00 Krustpils pilī
  • 12. decembrī plkst. 19.00 RTU Galvenajā ēkā (īpašie viesi - Juris Kaukulis, Zane Šmite, Baiba Berķe; biļetes pieejamas iepriekšpārdošanā RTU Kaļķu ielā 1 - 216, kā arī norises vietā pirms pasākuma)
  • 15. decembrī plkst. 19.00 Folkklubā Ala Pagrabs 
  • 20. decembrī plkst. 11.00 Rīgas Centrāltirgus paviljonā

Seko jaunākajai informācijai par šiem un citiem koncertiem:
http://www.draugiem.lv/vpdz/
https://www.facebook.com/vecpilsetasdziedataji

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV