Piektdiena, 17.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Umberts, Herberts, Dailis;

Koklētāju ansamblis „Pūt, vējiņi” 15 gadu jubilejas koncertā atskaņos klasiku

Easyget.lv, 21.11.2013. 16:06

26. novembrī plkst. 19.00 kultūras pilī „Ziemeļblāzma” koklētāju ansamblis „Pūt, vējiņi” ar īpašu koncertu svinēs 15. gadskārtu, informē Ieva Rozenberga.

Koncertā skanēs dažādas latviešu tautas melodijas gan koklētāju ansambļa „Pūt, vējiņi”, gan grupas „Pērkonvīri” aranžējumā, piedaloties arī A. Dombrovska mūzikas skolas koklētāju ansamblim, korim „Strautiņš”, korim „Latve” un vijolniecei Alevtinai Tairovai.

Klausītājiem būs iespēja izbaudīt, kā zelta kokles skaņās pārvērtīsies T. Albinoni, K. F. E. Baha, K. Debisī, Ī. Albenisa skaņdarbu pārlikumi ansamblim, G. Andersones tautas melodiju apdares un komponistu D. Bleikšas un N. Mundas ansamblim speciāli rakstītie skaņdarbi.

Ar koncerta daudzveidīgo un interesanto repertuāru ansamblis vēlas ne tikai parādīt 15 gados sasniegto, bet arī iepazīstināt klausītājus ar kokles daudzveidīgajām iespējām un novitātēm kokļu mūzikas jomā, tādējādi cenšoties mainīt populāro stereotipu par kokļu mūziku kā konservatīvi tautisku, vienveidīgu un šaurai publikai domātu žanru.

„Pūt, vējiņi” ir vienīgais koklētāju ansamblis Rīgas Ziemeļu rajonā un daudz strādā pie kokles popularizēšanas, sniedzot koncertus skolās, dienas centros, bērnudārzos, pansionātos u. c. Ansamblis atpazīstamību ir guvis ne tikai ar kokles spēli, bet arī ar saviem krāšņajiem tautas tērpiem.

Koncerts notiks kultūras pils „Ziemeļblāzma” kamerzālē. Ieeja bez maksas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV