Piektdiena, 17.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Umberts, Herberts, Dailis;

JVLMA simfoniskais orķestris uzstāsies kopā ar pasaulslaveniem krievu mūziķiem

Easyget.lv, 25.11.2013. 12:53

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) simfoniskais orķestris aicina uz koncertu „Atmiņas par Pēterburgu” sestdien, 30. novembrī plkst. 16.00 JVLMA Lielajā zālē, informē JVLMA Koncertdaļas vadītāja Jana Lāce.

Koncerta atslēgas vārds ir Pēterburga, jo ar to saistās visu koncerta programmā iekļauto dižo komponistu dzīve un daiļrade. Tā ir ļoti nozīmīga arī koncerta īpašajiem viesiem – vienam no spožākajiem Krievijas diriģentiem - Mihailam Goļikovam un pasaulslavenajam Krievijas vijolniekam, Sanktpēterburgas Valsts konservatorijas rektoram, profesoram Mihailam Gantvargam.

Koncertā izskanēs gleznainās Jāzepa Vītola Septiņas latviešu tautasdziesmu apdares orķestrim, Dmitrija Šostakoviča Pirmā simfonija fa minorā, kas, neskatoties uz to, ka bija komponista konservatorijas beigšanas diplomdarbs, ir spilgti sevi pieteikusi kā komponista stilistikas un rokraksta fundaments un absolūti pirmais vērā ņemamais panākums komponista karjerā. Gaidītākais koncerta brīdis būs viens no pasaules vispopulārākajiem, kā arī tehniski sarežģītākajiem skaņdarbiem - Pētera Čaikovska Koncerts vijolei ar orķestri Re mažorā – Mihaila Gatvarga interpretācijā.

Biļetes uz koncertu iespējams iegādāties Biļešu Paradīzes tirdzniecības vietās un internetā www.bilesuparadize.lv, kā arī stundu pirms koncerta tā norises vietā. Biļetes cena Ls 5; pensionāriem, studentiem, skolēniem, uzrādot apliecības – Ls 3.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV