Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Klasiskā mūzika un popmūzika tiekas koncertuzdevumā Teleports

Easyget.lv, 25.11.2013. 14:20

Sestdien, 7. decembrī, plkst 18:00 jaunatklātajā mūzikas namā Daile, Kr.Barona 31, viesosies virtuozo mūziķu duets - čellists Valters Pūce un pianists Artūrs Cingujevs kopā ar DJ Toma Grēviņu koncertuzvedumā Teleports, informē muzikālā teātra Ars Nova pārstāve Anda Zadovska.
Klasiskā mūzika un popmūzika tiekas koncertuzdevumā Teleports

Programmā - Arvo Pērts, Pēteris Vasks, Ludvigs van Bēthovens, Fridrihs Gulda, Nikolajs Kapustins, Astors Pjacolla un Four Tet.

“Koncertprogramma ir ne tikai interesanta mūzikas un multimākslas mīļotājiem, bet patiess piedzīvojums mums pašiem," stāsta Valters Pūce.

“Teleports ir žanru eksperiments, kurš ietver gan klasisko un mūsdienu mūziku, gan video, gan gleznas, un tagad arī elektroniku,” turpina Artūrs Cingujevs.

Ar lielu entuziasmu un radošu artavu projektam ir pievienojies arī Toms Grēviņš. "Vairāk nekā 10 gadus apbrīnoju Hebdena īpašo rokrakstu, radot mūzikas ritmus, izmantojot dabiskas izcelsmes trokšņus. Šī man šķiet lieliska iespēja parādīt, kā tie spēj eksistēt arī atrauti no oriģinālskaņdarbiem, kuriem radīti," skaidro Toms.

Valters Pūce un Artūrs Cingujevs savu sadarbību sāka, vēl mācoties Em.Dārziņa mūzikas skolā, kad duets jau guva lielu klausītāju atzinību. Pēc daudziem studiju gadiem ārzemēs mūziķi atkal satikās, lai izveidotu programmu Teleports. 

“Koncertuzdevums ir palīdzēt ikvienam koncerta apmeklētājam teleportēties uz dažādiem laikiem un vietām. Ar mūzikas, krāsas un skaņu efektu apvienojumu tas kļūst iespējams,” saka Valters Pūce.

“Mūsu koncertuzdevums ir nojaukt iedomāto mūri starp klasisko mūziku un popmūziku, kā arī tās auditoriju, jo nesekojam vispārpieņemtajiem akadēmiskās mūzikas koncertu kanoniem,” papildina Artūrs Cingujevs.

Koncertam speciāli veidotas Daces Pūces video gleznas un Annas Cingujevas grafikas darbi “Komponistu portreti”, kas koncerta ietvaros būs apskatāmi m/n Daile telpās.

Biļetes pieejamas “Biļešu Paradīze” biļešu tirdzniecības vietās un www.bilesuparadize.lv.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV