Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Vēl tikai šonedēļ var pieteikties dalībai Pasaules koru olimpiādē

Easyget.lv, 26.11.2013. 09:44

Līdz 1. decembrim notiek koru reģistrēšanās Pasaules koru olimpiādei, kas nākamvasar Eiropas kultūras galvaspilsētas gada programmas ietvaros notiks Rīgā.
Vēl tikai šonedēļ var pieteikties dalībai Pasaules koru olimpiādē

Koriem, kas vēlas piedalīties Pasaules koru olimpiādē, ir jāaizpilda reģistrācijas forma, jāpievieno nepieciešamā papildu informācija (kora biogrāfija, kora fotogrāfija, 2-3 a capella skaņdarbu ieraksts), jāveic reģistrācijas maksa un jānosūta sagatavotā informācija Interkultur (Pasaules koru olimpiādes rīkotāji) pārstāvei Latvijā Janai Kalniņai uz e-pasta adresi wcg2014@latvia.interkultur.com. Reģistrēšanās tiks slēgta svētdienas, 1. decembra, vakarā plkst. 23.59.

Līdz 22. novembrim dalībai reģistrējušies vairāk nekā trīs simti koru un vēl daudzi ir sazinājušies ar organizatoriem, interesējoties par kārtību pieteikumu iesniegšanai. Patlaban vislielākais reģistrēto koru skaits ir no pasaules lielvalstīm - Ķīnas (30), Krievijas (35) un ASV (25), taču interesi izrāda arī kori no eksotiskākām valstīm, tostarp Namībijas, Dienvidāfrikas, Singapūras, Venecuēlas, Jordānas un citām.

Apkopojot pašreizējos datus par dalību dažādās kategorijās, vislielākā interese gan čempionu konkursā, gan atklātajā konkursā ir par garīgās mūzikas kategorijām (ar un arī bez pavadījuma), tāpat arī folkloras, jaukto koru un bērnu koru kategorijām.

Pasaules koru olimpiāde būs vērienīgs starptautisks notikums, kas divu nedēļu garumā Rīgu – Eiropas kultūras galvaspilsētu piepildīs ar dzīvespriecīgiem un krāšņiem dziedāšanas svētkiem. Organizējot koru olimpiādi, liela vērība tiek pievērsta mākslinieciskajai kvalitātei, tāpēc Rīgā tajā laikā notiks pasaules līmeņa meistarklases un arī konkursu žūrijā aicināti augstas klases eksperti.

Pasaules koru olimpiādē Rīgā notiks no 9. līdz 19. Jūlijam. Koru sacensība „Čempionu konkursā” un „Atklātajā konkursā” norisināsies 29 dažādās kategorijās, notiks meistarklases, lielkoncerti un dalībnieku gājiens, tajā skaitā arī īpaši veidots koncerts Mežaparka lielajā estrādē. Pieteikšanās nosacījumi, konkursa nolikums un reģistrācijas forma atrodami oficiālajā mājaslapā www.singriga.lv un Vācijas organizācijas „Interkultur” mājaslapā www.interkultur.com.

Foto: Pasaules koru opimpiāde Cincinati. Foto (c) Ernest Coleman

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV