Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Nedēļas mūzikas jaunumos - Sapphire Slows, Ejecta, Shearwater

Atis Žagars, 26.11.2013. 17:07

Pa albumam šajā nedēļā izdevuši Japāņu producentes un mūziķes projekts Sapphire Slows, Džoela Forda jaunais projekts Ejecta, Teksasas apvienība Shearwater u.c.
Nedēļas mūzikas jaunumos - Sapphire Slows, Ejecta, Shearwater

Sapphire Slows – „Allegoria” [Not Not Fun]

Sapphire Slows sākās 2011.gadā kā kautrīgs Tokijas producentes un mūziķes Kinuko Hiramatsu guļamistabas projekts, kas bija visai eksperimentāls hibrīds starp indie-tronica un psihodēlisku popmūziku. Taču plašāku uzmanību meitene ieguva 2012.gadā izskaņā kā viesvokāliste Magic Touch saulainajā house himnā „When I See You”. Viņas debijas albums „Allegoria” radikāli atšķiras no pirmajiem diviem EP. Vairāk lasi http://www.easyget.lv/muzika/read/58174/!

Ejecta – „Dominae” [Happy Death]

Savu karjeru sācis Bruklinas kvartetā Tigercity, jaunais mūziķis un producents Džoels Fords tika plašāk pamanīts 2010.gadā duetā Games (vēlāk vienkārši Ford & Lopatin), kurā viņš darbojās kopā ar savu pieredzējušāko kolēģi Danielu Lopatinu jeb Oneohtrix Point Never. Ejecta ir jauns Forda projekts, kurā viņa sadarbības partnere ir savulaik kopā ar Neon Indian muzicējusī dziedātāja Lianna Makombera. Lai gan visos Forda iepriekšējos projektos ir bijušas acīmredzamas ietekmes no astoņdesmito gadu popmūzikas, Ejecta debijas albums „Dominae” noteikti klasificējams kā producenta „radio visdraudzīgākais ieraksts”. Tas bija izteikti jūtams Limahl atgādinošajā pirmajā singlā „Jeremiah”, un to apstiprina arī pārējais albuma materiāls. Taču gan patīkamā siltās nostalģijas klātbūtne, gan brīžiem paskarbā lirika („I don’t need your love / I need you to cry / I don’t want to hurt you / I just want you to die”, kas mīlīgā balsī izskan balādē „Small Town Girl”), gan arī kompaktais albuma garums – 36 minūtes – šo padara par ļoti vieglu baudāmu, neuzbāzīgu popmūzikas ierakstu.

Ejecta – „Jeremiah (The Denier)”:

Shearwater – „Fellow Travelers” [Sub Pop]

Teksasas apvienība Shearwater radās 2001.gadā kā Okkervil River līderu Vila Šefa un Džonatana Meiburga blakusprojekts, kurā realizēt savas klusākās un mierīgākās dziesmas. Vils Šefs gan vairākus gadus vairs nedarbojas Shearwater, bet grupa tikmēr jau pārkāpusi desmit gadu slieksnim, kas nozīmē arī gana lielu pieredzes bagāžu un patīkamu atmiņu kolekciju par aizvadītām koncertturnejām. „Fellow Travelers” ir Shearwater kaverversiju izlase jeb veltījums tiem māksliniekiem, ar kuriem 12 gadu laikā viņi ir kopā tā vai citādi sadarbojušies. Šeit atradīsit Coldplay, St. Vincent, Clinic, Wye Oak un citu dziesmas Shearwater versijā. 33 minūšu garās plates patīkamākais brīdis gan ir versija par klasisko 2004.gada Xiu Xiu kompozīciju „I Luv The Valley OH!!”, kas izrādās tīri labi varētu izklausīties arī piepildītā stadionā.

Shearwater – „I Luv The Valley OH!!”:

Vēl šonedēļ:

Kanādas mūziķis Maikls Milošs, kas šogad kopā ar Robinu Hanibālu izdeva ļoti veiksmīgu debijas albumu dueta Rhye sastāvā, nācis klajā ar jaunāko solo veikumu „Jetlag”. Bijušais Take That dalībnieks Gerijs Bārlovs izdevis albumu „Since I Saw You Last”, kas ir mūziķa pirmais solo darbs pēdējo 14 gadu laikā. Visbeidzot pārizdots šogad traģiski bojā gājušā mūziķa Džeisona Molinas projekta Songs: Ohia 2003.gada izcilais albums „Magnolia Electric Co”.

Foto: Shearwater – „I Luv The Valley OH!!”. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV