Piektdiena, 17.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Umberts, Herberts, Dailis;

DDT: Parunāsim par dzīvi, nāvi un mīlestību!

Easyget.lv, 27.11.2013. 09:53

„Esam ļoti vienkārši cilvēki - laipni, komunikabli. Neuzpūstas zvaigznes no Sanktpēterburgas,” sagaidīts Rēzeknē, smejot teic leģendārās krievu rokgrupas DDT harismātiskais līderis Juris Ševčuks.
DDT: Parunāsim par dzīvi, nāvi un mīlestību!

Grupa Rēzeknē ieradusies jau 26. novembra vakarā, lai šovakar Latgales vēstniecībā Gors sniegtu īpašu koncertu – 24. novembrī plānoto koncertu Rīgā „DDT” atcēla, līdzpārdzīvojot traģiskajiem notikumiem galvaspilsētā.

Grupa „DDT” Latvijā jau ir koncertējusi, bet Rēzeknē uzstāsies pirmo reizi. Kavējoties atmiņās par latviešu publiku, Jurijs Ševčuks uzsver, ka slikta publika nemaz nevarot būt: „Ja spēlē labi, tad cilvēki to novērtē, ja nespēlētu labi, attiecīgi reaģētu arī publika,” uzskata Jurijs Ševčuks.

Rēzeknes koncerta publiku grupa aicina uz dialogu: „Labās muzikālās formās parunāsim un paspriedīsim par dzīvi, nāvi, mīlestību, dažādām sociālām problēmām, ikdienas dzīves niansēm. Koncertprogrammu „Soļnik” vajadzētu baudīt sveču gaismā, jo tajā iespēlēta un iedziedāta sapratne, siltums, dvēseliskās lietas. Būs džezs un roks, būs vecās un jaunās dziesmas, un, protams, arī dzeja. Nāciet!” tā „DDT” līderis Jurijs Ševčuks.

„DDT” koncertprogramma „Soļnik” tapusi pirms diviem gadiem, izpelnoties masu mediju un mūzikas kritiķu simpātijas. Īpaši tika izcelta Jurija Ševčuka melodeklamācija un bekvokālistes Aļonas Romanovas solo, kā arī Alekseja Fedičeva komponista talants, kura instrumentālās kompozīcijas bagātina koncertprogrammu „Soļnik”. Divu gadu laikā „DDT” ar koncertprogrammu „Soļnik” koncertējusi dažādās Krievijas pilsētās un ārvalstīs, un ikreiz tā skan citādāk. Tūres laikā koncertprogramma mainījusies, apaugot ar detaļām, jaunām muzikālām improvizācijām, dziesmām un dzeju. Šobrīd programmas formāts vairāk līdzinās audio teātrim - tas nav vienkāršs dziesmu salikums, bet gan harmonisks dzīva teksta un mūzikas savienojums. Koncertprogramma „Soļņik” vairāk radīta kamerzālēm, tāpēc ļauj ieraudzīt roka mūziku no citas puses - kā filozofiju ar dziļu, poētisku domāšanu, kā mūziku, kas nav vienaldzīga pret cilvēku likteņiem.

Grupas „DDT” koncerts notiks trešdien, 27. novembrī plkst. 19, Latgales vēstniecības Gors Lielajā zālē. Biļetes uz grupas „DDT” koncertu iegādājamas „Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās visā Latvijā, tai skaitā Latgales vēstniecībā Gors Rēzeknē, Pils ielā 4, kā arī interneta vietnē www.bilesuparadize.lv.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV