Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Notiks seminārs par Latvijā radītas mūzikas eksportu

Easyget.lv, 27.11.2013. 12:47

Pasaulē atzīti mūzikas industrijas pārstāvji dalīsies pieredzē un zināšanās

Tehnoloģiju attīstība ir mainījusi veidu, kā patērētāji meklē un klausās mūziku. Būtiski mainījušies šīs nozares biznesa modeļi, struktūras un risinājumi. Šobrīd starp mūzikas industrijas sektoriem centrālo vietu ieņem mūzikas menedžments, kas ir atbildīgs par mākslinieka karjeras attīstību.

Šīs izmaiņas mazām un jaunattīstītām valstīm, arī tādām kā Latvija, dod iespēju atrast savu nišu un noietu globālajā mūzikas industrijas vidē un radīt ekonomisko pienesumu nozarē valstiskā līmenī.

Lai Latvijas mūzikas industrija spētu izmantot šo izmaiņu sniegtās iespējas un būtu informēti par aktuālajiem procesiem nozarē, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra sadarbībā ar Latvijas Mūzikas industrijas attīstības biedrību/ Latvijas mūzikas eksports rīko semināru "Mūzikas eksports. Latvijā radītās mūzikas konkurētspējas veicināšana pasaules mūzikas tirgū".

Seminārā savā pieredzē un zināšanās par šībrīža aktualitātēm un nepieciešamajām izmaiņām mūzikas eksportā dalīsies pasaulē atzīti mūzikas industrijas pārstāvji.

Šains Šapiro stāstīs par mūzikas eksporta funkcijām, to darbības izmaiņām līdz ar tehnoloģiju attīstību. Šapiro mūzikas industrijā darbojas jau 15 gadus. Savā karjerā strādājis ar vairāk nekā 300 mūzikas grupām un izveidojis sadarbību ar mūzikas eksporta organizācijām vairāk nekā 30 valstīs.

Boriss Barabanovs kopš 2003.gada ir Krievijas populārākā biznesa laikraksta „Komersant” mūzikas apskatnieks, vairāku Krievijas un starptautisko mūzikas izpildītāju – Zemfira, Billy band, Okean Elzy, Instrumenti, Godol Bordello, Jenia Lubich u.c. menedžeris. Barabanovs kopā ar producentu no Lielbritānijas Pīteru Dženeru, kurš savulaik bija menedžeris grupām Pink Floyd, T Rex, Ian Dury, Roy Harper, The Clash, The Disposable Heroes of Hiphoprisy, Robyn Hitchcock, Baaba Maal, Sarah Jane Morris u.c., seminārā stāstīs par nepieciešamo infrastruktūru un mūzikas menedžera lomu veiksmīga eksporta nodrošināšanā.

Bezmaksas seminārs "Mūzikas eksports. Latvijā radītās mūzikas konkurētspējas veicināšana pasaules mūzikas tirgū" notiks 2.decembrī AS "Citadele banka" konferenču zālē (Rīga, Republikas laukums 2a (ieeja no Eksporta ielas)). Seminārs notiks angļu valodā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV