Piektdiena, 17.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Umberts, Herberts, Dailis;

Pirmajā Adventā RLB notiks tradicionālais labdarības koncerts „Adventa gaismā“

Easyget.lv, 27.11.2013. 13:02

Svētdien, 1. decembrī, plkst. 15.00 Rīgas Latviešu biedrības (RLB) Zelta zālē notiks koncerts „Adventa gaismā“.

Koncertprogrammu veido Antonio Vivaldi, Volfganga Amadeja Mocarta, Johana Frīdriha Burgmillera, Bendžamina Britena, Ilzes Arnes un Dzintras Kurmes-Gedroicas skaņdarbi.

Koncertā piedalīsies Vita Rozēna (flauta), Paulīna Piteņko (saksofons), Māra Peiseniece (akordeons), Aleksandra Mališkina, Andrejs Jegorovs (vijole), Jekaterina Kartašova (čells) un Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas kamerorķestris „Armonico” diriģenta Normunda Dreģa vadībā. Koncertu vadīs muzikoloģe Auriga Jermaka.

„Labdarība ir katra mākslinieka un mūziķa viscēlākā rīcība. Arī Rīgas Latviešu biedrības dibināšana ir cieši saistīta ar labdarību un palīdzību tiem, kuri nonākuši grūtībās. Saglabājot un uzturot šo vēsturisko tradīciju, mēs - Rīgas Latviešu biedrība - sadarbībā ar Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolu, Strazdumuižas internātvidusskolu un Latvijas Bērnu fondu jau piekto gadu pēc kārtas organizējam labdarības koncertu ciklu „Adventa gaismā”, stāsta RLB domnieks un labdarības koncerta idejas autors Normunds Dreģis.

Visi savāktie naudas līdzekļi jau otro gadu tiek veltīti speciālu iekārtu, kas paredzētas cilvēkiem ar kustību traucējumiem, izgatavošanas un uzstādīšanas projektam Rīgas Latviešu biedrības vestibilā. Uzstādot šādu iekārtu, cilvēki ar kustību traucējumiem varētu ērti nokļūt no pirmā stāva vestibila līdz liftam un brīvi pārvietoties biedrības namā, apmeklējot sarīkojumus.

Koncertu mērķis ir gan garīgi, gan materiāli atbalstīt cilvēkus ar īpašām vajadzībām un dot iespēju viņiem pilnvērtīgi integrēties mūsu kultūrvidē. Labdarības koncerts ir īpašs notikums, kurā satiekas cilvēki ar ļoti dažādiem likteņiem un atšķirīgu dzīves pieredzi, radoši sadarbojas un vienojas kopējā mūzikas un mākslas valodā.

Visi laipni aicināti. Ieeja par ziedojumu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV