Piektdiena, 17.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Umberts, Herberts, Dailis;

Arhaiskā skaņu rituālā izskanēs buramdziesmas ar latviešu un šveiciešu tekstiem

Easyget.lv, 28.11.2013. 10:49

28. novembrī plkst. 19.00 kultūras pils Ziemeļblāzma Kamerzālē izskanēs viens no Jaunās mūzikas festivāla koncertiem - „Buramdziesmas - Zauber - und Bannsprüche aus alter Zeit”, informē Kristiāna Reingolde.
Arhaiskā skaņu rituālā izskanēs buramdziesmas ar latviešu un šveiciešu tekstiem

Kolektīvs „Camerata Variabile Basel” un vokālā grupa „Putni” klausītājiem piedāvās arhaisku skaņu rituālu - šveiciešu komponistes Helēnas Vinkelmanes izvērsto jaundarbu ar latviešu un šveiciešu buramvārdu tekstiem. Krāšņajā tēlu un noskaņu plūsmā organiski savijas šveiciešu tautas deju, džeza, mūsdienu mūzikas un latviešu a capella dziesmu elementi.

Koncertā tiks atskaņoti arī Mārtiņa Aldiņa, Valta Pūces un Pētera Vaska darbi.

„Dzīvesprieks un ticība labajiem gariem – tāds ir šī koncerta vadmotīvs. Alpu svētīšanas dziesmas, aizsardzības vārdi pret lietuvēnu, zibeni un ļauniem gariem, naktssarga lūgšana rītausmā – Helēna Vinkelmane, acīm zibsnījot, izsauc garus un dēmonus, lai tūlīt pat izkliedētu spokaino atmosfēru ar jautru valsi vai polku…

Koncerta īstās zvaigznes ir dziedātājas no Rīgas ar tīro, precīzi kontrolēto balsu skanējumu un aizkustinošiem dvēselisku dziedājumu mirkļiem,” uzsver Alfrēds Cilteners.

Biļetes - kultūras pils „Ziemeļblāzma” informācijas centrā, cena Ls 3 (Eur 4,27), skolēniem, studentiem, pensionāriem, invalīdiem – Ls 2 (Eur 2,85).

Foto: Vokālā grupa Putni. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV