Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

„Bildes” aicina uz koncertu bērniem

Easyget.lv, 29.11.2013. 08:59

Arī šogad mūzikas un mākslas festivālā „Bildes 2013” ir īpaši padomāts par vismazākajiem pasākuma apmeklētājiem, piedāvājot jautru, sirsnīgu un pozitīvām emocijām bagātu koncertu bērniem.

Koncertā bērniem būs iespēja klausīties un dziedāt līdzi gan Latvijā pazīstamāko bērnu popgrupu un izpildītāju jaunākajām dziesmām, gan jau zināmām melodijām. Šis koncerts būs klausāms 1. decembrī plkst. 12.00 Rīgas Kongresu nama Lielajā zālē, informē festivāla rīkotājs „Bilžu birojs”.

Aktieri ir tā cilvēku grupa, kura, šķiet, kopīgu valodu ar bērniem atrod visvieglāk., tādēļ koncertā mazajiem klausītājiem īpašu priekšnesumu sagatavojusi aktrise Karīna Tatarinova, kura uzstāsies kopā ar Dārtu Stepanovu un mūziķiem Tomu Juhņeviču, Kasparu Grigali un Staņislavu Judinu. Šī uzstāšanās būs interesanta ar to, ka tajā tiks muzikāli izstāstīta pasaka, raisot iztēli un asociācijas ar dažādiem neparastiem tēliem, vietām un lietām. Šī pasaka ir no topošā albuma “Tā pati pasaka” un būs ļoti labi pazīstama tiem "zēniem" un "meitenēm", kuri būs atnākuši jau ar saviem bērniem. “Zināms un tuvs mazotnes dienu stāsts, ko mēs izstāstīsim citādāk nekā ierasts," norāda aktrise. Jāpiemin, ka šajā uzstāšanās reizē tiks atskaņotas arī Toma Juhņeviča dziesmas, kas arī iekļautas topošajā albumā.

Tā kā šo „Bilžu” koncertu galvenokārt apmeklē klausītāji ģimenes lokā, arī rokgrupas „Dzelzs Vilks” līderis dziedātājs Juris Kaukulis uzstāsies kopā ar ģimeni. Šī Kaukuļu saimei būs jau trešā reize koncertā bērniem, un mūziķis stāsta, ka spēlēt kopā ar ģimeni – tas vienmēr ir satraucoši: „Tas nav stāsts tikai par koncertu, bet arī ceļu līdz tam, jo, gatavojoties, visi ir ieguldījuši lielu darbu, katram ir savs uzdevums. Turklāt, mums ir arī jārāda piemērs citiem.” Taujāts par priekšnesuma muzikālo vēstījumu, J. Kaukulis atklāj, ka tautisko motīvu dziesmās tiks dziedāts par spēcīgām vērtībām – ģimeni, dzimto zemi un dabu. „Tas ir formāls skaidrojums, bet būtībā mēs spēlējam mūziku ar „dzīviem” instrumentiem, un mūsu ģimenei tas sagādā ļoti lielu prieku, tādēļ ceru, ka pasākumā izdosies ar to dalīties,” tā Juris Kaukulis.

Bet perkusionists Nils Īle, kurš „Bildēs” kopā ar grupu „Afroambient” uzstājies jau kopš 2003. gada, šogad koncertā bērniem uzstāsies kopā savu dēlu Fabiasu un draugiem. Koncertā iecerēts izpildīt etniska rakstura dziesmu popūriju, ko vienubrīd uz skatuves palīdzēs īstenot kopumā pat 15 cilvēku liels sastāvs. „Mani festivālā piesaista tam raksturīgā, netveramā ģimeniskā sajūta. Vienu reizi gadā no visas Latvijas vienkopus sabrauc liela mūziķu saime, lai priecātos un dalītos ar savu labvēlīgo enerģiju. Turklāt, festivālam ir ļoti īpašs formāts, jo tas pieļauj dažādu mūzikas stilu klātbūtni, tostarp afrikānisko etno mūziku. To, pateicoties arī „Bildēm”, ar katru reizi izdodas iepludināt mūsu mūzikas dzīvē vēl vairāk, un tas ir interesanti.”

Koncertā bērniem uzstāsies arī tādi mākslinieki kā Sandra Bula-Ziemele, Gustavs un Āris Ziemeļi • „Dzeguzīte” • „Jūras akmentiņi” • „Knīpas un knauķi” • „MOMO” & Agita Kaužēna • „Little Poppy” • „Podziņas” • Rasa • Samanta Veckalne un Haralds Sīmanis • „Tev un man” • „Vējā” • Marts Kristians Kalniņš ar ģimeni. Koncertu vadīs Māra Ulme un Nikolajs Puzikovs.

Arī šoreiz paralēli mūzikas baudīšanai pasākuma apmeklētāji varēs baudīt saldus pārsteigumus no koncerta atbalstītāja – saldējuma „Tio”.

Mūziķu un citu radošo personību veidotā izstāde „Ciparu un burtu spēles” apskatāma Rīgas Kongresu namā no 29. novembra līdz 1. decembrim.

Biļetes: www.bilesuparadize.lv. Ar festivāla koncertu programmu var iepazīties mājas lapā:www.bildes.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV