Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Bloodstock Open Air 2014 atlases konkurss notiek arī Latvijā

Easyget.lv, 03.12.2013. 16:45

Rokfestivāla „Klang!” rīkotāji izsludina konkursu „Metal 2 The Masses - Latvia”, kura uzvarētājam tiks nodrošināta iespēja uzstāties vienā no populārākajiem smagās mūzikas festivāliem Anglijā - „Bloodstock Open Air 2014”, informē organizatoru pārstāve Laila Siliņa.

„Bloodstock” ir lielākais neatkarīgais smagās mūzikas festivāls Anglijā, kas kopš 2001. gada iekarojis stabilu pozīciju lielāko Eiropas metālmūzikas notikumu sarakstā, piedāvājot pasaules smagās mūzikas prestižāko grupu uzstāšanos. Līdz šim uz festivāla skatuves kāpušas grupas „Saxon”, „Nightwish”, „Paradise Lost”, „Children of Bodom”, „Amon Amarth”, „Testament”, „Arch Enemy”, „Lamb of God”, „Anthrax” un citas. Nākamgad festivāls notiks 14. reizi, un šogad, kad konkurss par iespēju uzstāties uz jauno grupu skatuves pirmo reizi tiek organizēts starptautiski, Latvija kļuvusi par vienu no „B-O-A” sadarbības valstīm.

„Latvijas smagās mūzikas grupām šī ir lieliska iespēja ne tikai uzstāties kopā ar ievērojamiem māksliniekiem no visas pasaules, bet arī sevi atrādīt Anglijas un citu Eiropas valstu izdevniecību, menedžmenta kompāniju un koncertu organizācijas aģentūru pārstāvjiem,” uzsverot konkursa nozīmību jaunajām grupām, komentē konkursa galvenais organizators un oficiālais „Metal 2 The Masses – Latvia” pārstāvis Edgars Rakovskis.

Konkurss notiks trijās atlases kārtās koncertu formā nākamā gada pavasarī. No visiem pieteikumiem katras kārtas dalībniekus izvēlēsies Latvijas smagās mūzikas eksperti, izvērtējot atbilstību konkrētiem kritērijiem. Atlases kārtu žūrijas komisiju veidos dažādu mūzikas žanru, kā arī citu nozaru un industriju speciālisti. Konkursa kārtu noslēgumā notiks galvenais fināla koncerts, kurā žūrijas komisijas noteiktais uzvarētājs saņems iespēju uzstāties uz jauno grupu skatuves festivālā „Bloodstock Open Air 2014”, kas norisināsies no 7. līdz 10. augustam.

Grupas tiek aicinātas pieteikties konkursam līdz 13. decembrim (ieskaitot). Visa informācija par pieteikšanos un konkursa norisi pieejama konkursa lapā portālā „Draugiem.lv”: http://www.draugiem.lv/m2tm/.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV