Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Baha festivālu noslēgs izcilais seno instrumentu orķestris Le Concert des Nations

Easyget.lv, 04.12.2013. 11:11

13. Baha kamermūzikas festivāla noslēgumā 8. decembrī pulksten 19 Lielajā Ģildē koncertēs viens no pasaules vadošajiem seno instrumentu orķestriem - Le Concert des Nations leģendārā diriģenta un viola da gamba meistara Žordi Savalla vadībā, informē festivāla preses koordinatore Santa Krastiņa.
Baha festivālu noslēgs izcilais seno instrumentu orķestris Le Concert des Nations

Le Concert des Nations misija - nest skatītājiem vēsturiskā repertuāra augstas kvalitātes interpretāciju, kas vienlaicīgi ir gan vēsturiski precīza, gan mūsdienīgi vitāla. Laika gaitā, pateicoties saviem ierakstiem un koncertiem, viņi iekarojuši vietu starp visizsmalcinātākajiem seno instrumentu orķestriem. Le Concert des Nations spēj atskaņot plašu un daudzveidīgu repertuāru, sākot no visagrīnākajiem skaņdarbiem orķestrim līdz romantisma laikmeta meistaru sacerējumiem, ietverot galvenos baroka un klasicisma perioda komponistus. Orķestris apvieno izcilus oriģinālu instrumentu spēlētājus galvenokārt no latīņu valstīm - Spānijas, Latīņamerikas, Itālijas, Portugāles, Francijas u.c., neatraidot arī citu zemju pārstāvjus. Le Concert des Nations tika nodibināts 1989. gadā Žordi Savalla vadībā.

Žordi Savalls (Jordi Savall) ir izcila personība mūsdienu mūzikas pasaulē. Vairāk nekā četrdesmit gadus viņš ir bijis uzticīgs aizmirstu mūzikas dārgumu izpētei un atskaņošanai uz savas viola da gamba vai diriģēšanai. Savā koncertējoša mākslinieka, skolotāja, pētnieka un mūzikas un kultūras projektu vadītāja karjerā viņš kļuvis par vienu no galvenajiem virzītājiem vēsturiskās mūzikas pārvērtēšanas procesā. Mākslinieks kopā ar saviem trim ansambļiem – Hespèrion XXI, La Capella Reial de Catalunya un Le Concert des Nations - pierāda, ka senā mūzika nepieder tikai šaurai elitei, bet piesaista aizvien jaunākus klausītājus aizvien lielākā skaitā.

Le Concert des Nations sastāvā koncertā piedalīsies Manfredo Krēmers (Manfredo Kreamer) – vijole; Balašs Mate (Balázs Máté) – čells; Pjērs Antajs (Pierre Hentaï) – klavesīns; Marks Antajs (Jean Marc Hantai) - flauta; Mauro Lopess (Mauro Lopes) – vijole; Havjers Puertas (Xavier Puertas) – kontrabass.

Koncerta programmā: Johana Sebastiana Baha (1685-1750) Muzikālais veltījums - BWV 1079.

Vairāk informācijas: http://www.music.lv/bachfestival/

Biļetes pieejamas „Biļešu paradīzes” kasēs un www.bilesuparadize.lv

Foto: Žordi Savalls. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV