Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Perkusionistu apvienība Pulsa efekts uzstāsies Arsenālā

Easyget.lv, 04.12.2013. 16:25

Ceturtdien, 5. decembrī, plkst. 18.00 Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zāli Arsenāls piepildīs eksotiskās Āfrikas bungu skaņas perkusionistu apvienības Pulsa efekts izpildījumā.

Egila Rozenberga personālizstādes pēdējās ceturtdienas vakarā programmas „Ars Rezumē” īpašie viesi būs perkusionistu apvienība „Pulsa efekts”, kuru pasaules mūzikas priekšnesums tematiski papildinās mākslinieka dažādos ceļojumos gūtos un tekstilijās ieaustos iespaidus. Līdzīgi kā Egils Rozenbergs tekstilmākslā, mūziķi no apvienības „Pulsa efekts” ierosmi un materiālu pilnskanīgajai interpretācijai smeļas pasaules mūzikas daudzveidībā, iekļaujot etno perkusiju priekšnesumos afrikāņu, latīņamerikāņu, ēģiptiešu un citu tautu ritmus un to sintēzes, izmantojot dažādus etniskos mūzikas instrumentus, kas veido neatkārtojamu kompozīciju skanējumu. Eksotisko citzemju bungu rīboņa saturiski savienosies ar izstādes ceļojumu sižetisko līniju.

Grupa „Pulsa efekts" radusies 2006. gadā, apvienojoties mūziķiem un domubiedriem ar vēlmi radīt performances ar dažādiem mūzikas atskaņošanai neparedzētiem priekšmetiem. Sākotnējam grupas pamatsastāvam – perkusionistam Dzintaram Vīksnam, Kristapam Krollem, Ingum Tazānam, Arturam Ābramam – vēlāk pievienojās mūziķis un horeogrāfs Guntis Spridzāns, kā arī Gints Dancītis un Kristaps Andersons.

Kolektīvam ir divi darbības virzieni – ritmisku kompozīciju veidošana, izmantojot dažādu tautu, piemēram, afrikāņu, brazīliešu, ēģiptiešu perkusijas, un performanču radīšana brīvā stila perkusiju žanrā. Brīvā stila perkusijas ietver gan vairāku lietu, kas nav mūzikas instrumenti, apspēli, gan ķermeņa ritmikas elementus. Apvienojot tos ar horeogrāfiju, tapa atsevišķas izrādes – 2007. gada jūnijā pirmizrādi piedzīvoja ritma izrāde „Spēks" (horeogrāfe Anna Ķirse), 2010. gada 25. maijā - izrāde „No drums, no problems" (horeogrāfs Guntis Spridzāns). „Pulsa efekts" ir pionieri šāda veida ritma izrāžu veidošanā Latvijā. Latvijas kultūras dzīvi mākslinieki bagātinājuši ar aizraujošiem sadarbības projektiem – ugunsžonglieriem „Fire Spirit", bārmeņu duetu „Biezpiens&Rozīne", Dj Krii, Dj Raitis, projektu „Mallemuck", multi-instrumentālistu Iļju Šneiveisu, folkloras kopām, koriem, vēderdejotājām.

Ieeja pasākumā bez maksas.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV