Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Ar astoņu stundu koncertu festivālā Ad Lucem 2014 atgriežas britu čellists Metjū Bārlijs

Easyget.lv, 05.12.2013. 10:16

Introvertās mākslas festivāla Ad Lucem 2014 īpašajā koncertā „Nakts meditācija” uzstāsies izcilais britu čellists Metjū Bārlijs, kurš festivālā nakts koncertu tradīciju uzsāka 2010. gadā.
Ar astoņu stundu koncertu festivālā Ad Lucem 2014 atgriežas britu čellists Metjū Bārlijs

Koncerts notiks 2014. gada 2. augustā no plkst. 22:00 līdz 3. augusta plkst. 06:00 Rīgas kultūras pilī „Ziemeļblāzma”, kā viens no „Rīga 2014 - Eiropas kultūras galvaspilsēta” programas pasākumiem, informē festivāla Ad Lucem organizatoru pārstāvis Mārtiņš Pučka.

Festivāla Ad Lucem nakts koncerts ir īpaša tradīcija, ko 2010. gada vasarā uzsāka čellists Metjū Bārlijs, sniedzot vārdiem neaprakstāmu pārdzīvojumu astoņu stundu garumā. Līdzīgi kā iepriekšējos gados, klausītāji no saulrieta līdz saullēktam varēs gremdēties brīnišķīgajā akustiskā un elektriskā čella skanējumā - gan sēdus, gan guļus, uz segām, guļammaisiem vai krēsliem, iemiegot un pamostoties, nonākt citā, neikdienišķā uztveres dimensijā, visas nakts garumā paliekot nepārtrauktā mūzikas valdzinājumā.

Metjū Bārlijs ir sajūsminājis festivāla Ad Lucem klausītājus jau vairākus gadus, muzicējot gan solokoncertos, gan kopā ar orķestri „Kremerata Baltica” un pianistu Antonu Ļahovski, bet leģendāru slavu iemantojuši viņa izpildītie koncerti visas nakts garumā. „Pasaules drosmīgākais čellists!”, „Vārdiem neaprakstāma spēle!”, „Šokējošais čells!” - tie ir laikrakstu virsraksti, kas pavada M. Bārlija radošumu visā pasaulē. Mūziķis tiešām ir ievērojams ar savu brīvību – uzdrīkstēšanos pārkāpt dažādas robežas un rāmjus, ko tam palīdz viņa virtuozā čella spēle, apbrīnojamās improvizēšanas spējas, atvērtība neparastām idejām, eksperimentiem un citām kultūrām, kā arī patiešām dziļa lietu būtības izpratne.

M. Bārlijs ir mūziķis ar unikālu, neparasti daudzveidīgu karjeru. Viņš apceļojis vairāk nekā 50 valstu ar solokoncertiem un uzstājies kopā ar slaveniem orķestriem pasaules lielākajās koncertzālēs. Viņš vienlīdz komfortabli jūtas gan improvizējot, gan atskaņojot Baha svītas, mūsdienu mūziku un savas kompozīcijas, gan arī veidojot muzikālu sadarbību ar tradicionālās mūzikas meistariem no Japānas, Filipīnām, Austrālijas, Jaungvinejas, Bangladešas, Irānas, Uzbekistānas, Krievijas, dažādām Āfrikas daļām, Kolumbijas, Havaju salām, muzicējot ar džeza māksliniekiem, dīdžejiem, Londonas grime reperiem, strādājot ar studentiem, kā arī pasniedzot paša radīto improvizācijas metodi pasaules vadošo orķestru mūziķiem.

2014. gadā Introvertās mākslas festivāls Ad Lucem notiks jau 13. reizi. Plašāka informācija Introvertās mākslas festivāla interneta mājas lapā www.adlucem.lv

Biļetes nopērkamas „Biļešu servisa” tirdzniecības vietās, internetā www.bilesuserviss.lv un www.ticketshop.lv. Cena Ls 17,57 / EUR 25,00. Skolēniem, studentiem un pensionāriem 20% atlaide.

Uzmanību! – Nakts koncertā nepieciešams ērts apģērbs, paklājs un guļammaiss vai sega.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV