Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Noklausies Vintāžas izskaņoto "Sarkana Debesmala"!

Easyget.lv, 06.12.2013. 09:25

Muzikālā apvienība Vintāža ieskaņojusi Jāņa Sildega un Olgas Lisovskas dziesmu "Sarkana Debesmala".
Noklausies Vintāžas izskaņoto "Sarkana Debesmala"!

„Deg kā mūžīga piemiņa tiem, kuri debesīs kāpa!” - Šķirstot latviešu estrādes lappuses un atceroties 21.novembra notikumus, tieši šīs Olgas Lisovskas dzejas rindas pēkšņi kļuva aktuālas. Tādēļ, tuvojoties ziemas saulgriežiem, kad saule mēdz norietēt īpaši krāšņi, muzikālā apvienība Vintāža piedāvā dziesmu „Sarkana debesmala”. Skaņdarba mūzikas autors ir nepārspēts melodiķis un simfoniķis estrādes mākslā Jānis Sildegs.

„Ar minimāliem līdzekļiem panākts maksimāls efekts,” apgalvo Vintāžas mākslinieciskais vadītājs Rihards Bērziņš. „Savus darbus lielākoties viņš instrumentēja pats, izvēloties sulīgus trombonu akordus, kurus sakausēja ar plašām un kantilēnām stīgu instrumentu melodijām. Sildega darbos interesants ir viņa ieguldītais darbs daudzbalsības meklējumos, vadot vokālo grupu „4+4”, kā arī krāšņie sakausējumi starp akadēmiskās un tā laika aktuālās populārās mūzikas stiliem. Šī laika piemirstākie dziesmu autori Jānis Sildegs, Gunārs Freidenfelds, Zigismunds Lorencs, Uldis Lapsiņš u.c. mūsu redzeslokā šobrīd ir visaktuālākie, tāpēc savā darbībā noteikti vēl pieskarsimies Sildega muzikālajam mantojumam, neliekot aizmirst par saknēm mūsu populārajā mūzikā.”

Foto: Muzikālā apvienība Vintāža. Foto (c) Gatis Saukāns

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV