Piektdiena, 17.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Umberts, Herberts, Dailis;

Kapela Hāgenskalna muzikanti aicina uz 15. gadskārtas jubilejas koncertu

Easyget.lv, 06.12.2013. 09:40

7. decembrī plkst. 18.00 Kultūras centrā „Iļģuciems” kapela „Hāgesnskalna muzikanti” ielūdz uz tautas mūzikas svētkiem „ Vēl tu rozes plūc…”.

Novembrī kapelai apritēja darbības 15. gadskārta. Jubilejas pasākums ir iecerēts kā nelieli tautas mūzikas svētki. Atbilstoši tradicionālajai tautas mūzikas specifikai pasākums veidots deju vakara formā ar atbilstoši tērptu dejotāju piedalīšanos.

Līdzās Hāgenskalna muzikantiem svētkos muzicēs vairāki tautas mūzikas kolektīvi - Rencēnu folkloras kapela „Rota” (vadītāja Irēna Garā), Tautas mūzikas ansamblis „Bumburņeicas” (vadītāja Vivita Skurule), Salnavas tautas nama kapela „Sābri” (vadītāja Elvīra Bleive), kapela „Kreicburgas Ziķeri” (vadītājs Aivars Pugačs) un folkloras kopas „Dandari” dejotāji.

Kapela „Hāgenskalna muzikanti” ir viens no instrumentālās tautas mūzikas žanra vadošajiem kolektīviem (Rīgā šobrīd vienīgais), kas ar savu radošo darbību ne vien priecējis klausītājus neskaitāmos pasākumos, bet arī atstājis iespaidu uz žanra attīstību kopumā. Kolektīvs mērķtiecīgi kopj latviešu tautas mūzikas „jaunākā slāņa” tradīcijas – pilsētas romances jeb ziņģes un 19. gs. beigu, 20.gs. sākuma deju mūziku. Atbilstoši veidotās mūzikas interpretācijas, aranžējumi, instrumentu sastāvs un izpildījuma maniere ļauj klausītājiem iejusties aizgājušo laiku skaņu pasaulē.

Kolektīvs ir iemantojis krietnu cienītāju pulku gan starp muzicējošiem kolēģiem, gan dažādu vecumu mūzikas klausītājiem un deju mīļotājiem.

Tautas mūzikas pasākumiem Rīgā ir ļoti daudz cienītāju, kā to savulaik pierādīja „Hāgenskalna muzikantu” veidotās zaļumballes Vērmanes dārzā, Kapelu maratons aizvadītajos Dziesmu un deju svētkos vai „Hāgenskalna muzikantu” veiksmīgā debija TV raidījumā-konkursā „Lai top!”.

Šie tautas mūzikas svētki būs iespēja rīdziniekiem un pilsētas, tautas mūzikas cienītājiem tikties ar labākajiem, interesantākajiem Latvijas tautas mūzikas žanra kolektīviem, vai vienkārši, izbaudīt deju vakaru nedaudz senatnīgās noskaņās.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV