Piektdiena, 17.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Umberts, Herberts, Dailis;

Sestdien Rīgas Domu pieskandinās NBS orķestris un elektroniskas skaņu ainavas

Easyget.lv, 06.12.2013. 10:06

7. decembrī seno Rīgas Domu piepildīs virkne sitamo un pūšamo instrumentu, kas mīsies ar elektroniskām skaņu ainavām un ritmiem. Projekta "Mans Doms" koncertcikla ietvaros Ziemassvētku atmosfēru radīs Latvijas Nacionālo bruņoto spēku orķestris un elektroniskās mūzikas mākslinieks ELVI.
Sestdien Rīgas Domu pieskandinās NBS orķestris un elektroniskas skaņu ainavas

Projekta "Mans Doms" koncertā Rīgas Doma akustiku piepildīs vairāk nekā četrdesmit Nacionālo bruņoto spēku orķestra dalībnieki, diriģenta Gunta Kumačeva vadībā, kas, sadarbojoties ar elektroniskās mūzikas producentu un izpildītāju ELVI jeb Elvi Zantu, izpildīs Ziemassvētku noskaņām bagātu muzikālu programmu.

Koncertā būs dzirdama gan latviešu komponistu daiļrade, piemēram, Georga Pelēča "Jaungada poēma", gan ārzemju akadēmiskās mūzikas šedevri.

Koncerta skanējumu papildinās Studenšu Prezidiju Konventa koris diriģentes Daces Bites vadībā, kā arī solisti Marlēna Keine (soprāns) un Arvīds Keinis (bass).

Arī šī koncerta ienākumi tiks izmantoti Rīgas Doma jaunās vitrāžas "Ar degsmi par brīvu Latviju" tapšanai, ko organizē biedrības "Ascendum" atbalstītais projekts "Mans Doms". Jau otro gadu Rīgas Doma baznīcā norisinās koncerti, kuru ienākumi tiek novirzīti vitrāžai, kas kalpos par liecību Atmodas un Barikāžu laika notikumiem.

Biļetes pieejamas Rīgas Doma kasē un www.ekase.lv. Biļešu cena ir Ls 7.03 (€ 10) iepriekšpārdošanā; Ls 10.54 (€ 15.00) koncerta dienā. Bērniem līdz 7 gadu vecumam ieeja bez maksas.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV