Otrdiena, 14.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis;

Šonedēļ sākas Ziemassvētku koncertu sērija "Pie Tavas sirds"

Easyget.lv, 06.12.2013. 10:49

Gada gaišākos svētkus – Ziemassvētkus – sagaidot, svētot un pavadot, no 8. līdz 30. decembrim dziedātāji Evita Zālīte, Ieva Akuratere, Ingus Pētersons aicina uz koncertiem „Pie Tavs sirds” Latvijas pilsētās.
Šonedēļ sākas Ziemassvētku koncertu sērija "Pie Tavas sirds"

Klausītājus vienlaikus gaida skaista, saviļņojoša mūzika un īstas, patiesas jūtas – bez ārišķības un izlikšanās, jo koncertprogrammā apvienojušies mūziķi, kuriem Ziemassvētku brīnums un ticības vēsts ir sirds un prāta pārliecība - Latvijas Nacionālās operas spožā soliste Evita Zālīte, grupas „Pērkons” līdere, tautas Atmodas simbols Ieva Akuratere un stilistikā neierobežotais liriskais tenors Ingus Pētersons. Par instrumentālo pavadījumu gādās atraktīvā folkmūziķe un ģitāriste Ilze Grunte, kā arī virtuozais pianists Madars Kalniņš.

„Pie klausītājiem nāksim ar atvērtu sirdi – kā bērni,” atklāj Evita Zālīte, kura kopā ar Ievu Akurateri jau koncertējusi ne reizi vien, taču šādā sastāvā Latvijas dievnamus Ziemassvētkos apceļos pirmoreiz.

Koncertprogrammā „Pie Tavas sirds” skanēs tas, ko klausītājs Ziemassvētku laikā ilgojas dzirdēt visvairāk: tradicionālie Ziemassvētku korāļi, raisot gada skrējienā piemirsto svētsvinīgā miera izjūtu, austriešu romantiķa Franča Šūberta siltās melodijas un agrīnā baroka meistara Džulio Kačīni saviļņojošā mūzika.

Laikmetīgāka gara piekritējiem sagatavota „gandrīz klasika” un mūsdienu latviešu mūzikas šedevri – Riharda Dubras un Jāņa Lūsēna opusi. Kā dzidra vēsma būs Ievas Akurateres oriģinālmūzika, bet nepieradinātas džeza noskaņas programmai piešķirs Madara Kalniņa aranžējumi.

„Laikā, kad visi savos darbos esam izsmelti un noskrējušies, apstāšanās un miers ir labākā dāvana. Tieši tāds arī būs šis koncerts, kas mudinās apstāties un paklusēt, dāvājot sev Ziemassvētku mieru un gatavību piedzīvot brīnumu,” – tā Ieva Akuratere.

Savukārt Evita Zālīte atgādina mācītāja Jura Cālīša teikto: „Svētki nevar notikt, ja eņģelis nepiestāj! Tāpēc pats galvenais – nenolaupīt sev svētkus, atstājot „galvu cepeškrāsnī”: neviens svētku mielasts neatsvērs kopā būšanu un svētku sajūtu sirdī!”

Tikām Ingus Pētersons prāto, ka eņģelis taču mīt arī katrā no mums: „Citiem dodot, kaut ko upurējot, no kaut kā atsakoties…Tā taču ir eņģeļa sūtība, vai ne?”

„Lai Ziemassvētkos eņģelis piestāj pie katra, un arī katrs no mums atklāj eņģeli sevī,” – skan programmas veidotāju novēlējums ikvienam koncerta apmeklētājam.

Koncerti "Pie Tavas sirds" notiks:

  • 8. decembrī 16:00 Valmieras Sv. Sīmaņa baznīcā 
  • 13. decembrī 19:00 Cēsu sv. Jāņa baznīcā 
  • 14. decembrī 18:00 Rīgas ev. Lut. Jēzus baznīcā 
  • 15. decembrī 16:00 Saldus Sv. Pētera un Pāvila Romas Katoļu baznīcā
  • 20. decembrī 19:00 Mārupes Kultūras namā 
  • 21. decembrī 14:00 Alūksnes Sv. Bonifācija Romas Katoļu baznīcā
  • 21. decembrī 20:00 Gulbenes Romas katoļu baznīcā
  • 22. decembrī 18:00 Smiltenes Luterāņu baznīcā
  • 23. decembrī 18:00 Rojas Kultūras centrā
  • 26. decembrī 18:00 Rīgas Jaunā Sv. Ģertrūdes baznīcā
  • 27. decembrī 18:00 Krustpils Katoļu baznīcā
  • 28. decembrī 18:00 Jelgavas Sv. Annas Evaņģēliski luteriskā baznīcā
  • 29. decembrī 16:00 Liepājas Sv. Annas baznīcā
  • 30. decembrī 16:00 Ogres Sv. Meinarda Romas Katoļu baznīcā

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV