Otrdiena, 14.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis;

Ventspilī koncertēs atrakstīvie ungāri Airtist

Easyget.lv, 06.12.2013. 12:44

Sestdien, 7. decembrī, plkst. 19:00 teātra namā "Jūras vārti" ar dinamisku un enerģētiski uzlādētu etno deju mūzikas programmu viesosies grupa „Airtist” no Ungārijas.
Ventspilī koncertēs atrakstīvie ungāri Airtist

Mūziķi Ventspilī ieradīsies no Igaunijas, kur nule kā koncertējuši vienā no populārākajiem Tallinas klubiem „Von Krahl”.

Grupā „Airtist” darbojas Markus Meurer - austrāliešu nacionālā instrumenta didgeridoo spēlētājs, kurš instrumenta autentiskās spēlēs prasmes apguvis no aborigēnu cilts vecākā. Otrs grupas dalībnieks Áron Szilágyi spēlē varganu un ir Starptautiskās varganu apvienības valdes loceklis. Savukārt, bītboksa virtuozs Döme ir vairākkārtējs Ungārijas bītboksa čempions.

Lai gan “Airtist” radītās kompozīcijas atgādina elektronisko mūziku, skaņas veidošanai tiek izmantots tikai gaiss, atbilstoši mūzikas instrumenti un balss. „Mēs radām mūziku, kas izklausās kā elektroniskā, tomēr šādā pat veidā to varēja atskaņot jau pirms tūkstošiem gadu. Mēs to saucam par „organiskajiem ritmiem”, jo neizmantojam nekādus efektus, sintezatorus vai datorus. Mūsu klausītāji ir atvērti domājoši cilvēki, kuri spēj viegli uztvert jaunas idejas, kā arī rūpējas par apkārtējo vidi”, tā savu mūziku un klausītājus raksturo grupas mūziķi.

Koncerta iesildošajā daļā muzicēs pašmāju projekta "Asana" dalībnieki - Dj Krii, Leila Alijeva (vokāls), Dzintars Vīksna (perkusijas). Izpildītāju trio klausītājiem piedāvās performanci, ko stilistiski paši mūziķi dēvē par „elektro etno house”.

Šogad „Garšvielu” ietvaros mūzikas cienītājiem tika piedāvāti četri ļoti atšķirīgu mākslinieku priekšnesumi. Ventspilī viesojās mūziķi no Āfrikas – grupa „Debademba”, izskanēja latviešu ambientās mūzikas komponista Raimonda Tigula projekts „Duduka, hanga un stīgu kvarteta satikšanās”, klausītājus ar atraktīvu programmu priecēja arī pašmāju muziķi – Ventspils Big Band.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV