Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Zig Zag šonedēļ prezentēs dubultalbumu „Signe melo”

Easyget.lv, 09.12.2013. 13:01

14. decembrī ar koncertu klubā „Nabaklab” jauno dubultalbumu „Signe melo” prezentēs alternatīvās skatuves pārstāvji - grupa „Zig Zag”.
Zig Zag šonedēļ prezentēs dubultalbumu „Signe melo”

2012. gadā grupa izdeva savu ilgi gaidīto albumu „Gadu laiki”, savukārt 2013. gada nogalē dienasgaismu ieraudzīs „Zig Zag” dubultdisks, kurā apvienoti līdz šim CD neiznākušie apvienības ieraksti – „Es neesmu nervozs, bet manas problēmas ir nenormālas” (1987) un „Zig Zag” (1988).

Albuma prezentācijas koncertprogrammu uzsāks grupa „Linga”, savukārt „Zig Zag” uzstāšanās paredzēta divās daļās un sastāvos – vienā, kā tas bijis vēsturiski, uz skatuves pievienosies Gvido Linga, bet otrā – grupas tagadējā sastāvā.

„Zig Zag” sākotnējais nosaukums ir „Arprāc” un pirmajos tās pastāvēšanas gados apvienība spēlēja smagu pankroku un heavy metal, iespaidojoties no solista Gvido brāļa Igora grupas „Dzelzs ceļš”. 1986. gadā, kad „Ārprāc” izpelnījušies klausītāju uzslavas un čekas aizliegumus, no grupas aiziet tās ģitārists Juris Lasinskis, taču grupu papildina sintezatorists Arnis Zunde. Pārmaiņu rezultātā apvienības skanējums kļūst izsmalcinātāks un elektroniskiem skaņu efektiem pilns un grupa maina nosaukumu uz „Zig Zag”. Turpmāk, pateicoties tādām dziesmām kā „Signe melo” un „Vējam”, kā arī Gvido Lingas ekspresīvajam skatuves tēlam, grupa gūst aizvien lielāku ievērību. 1988. gada nogalē, daudziem par satraukumu, „Zig Zag” šķiras no sava ilggadējā skatuves līdera, taču jau pēc dažiem mēnešiem parādās uz skatuves ar jaunu solistu – tas izrādās viens no grupas dibinātājiem - Juris Lasinskis.

Pēc koncerta muzikālo programmu turpinās DJ Dambis.

Koncerta sākums paredzēts plkst. 20:00, un biļetes uz to pieejamas visās „Biļešu serviss” kasēs un interneta vietnē www.bilesuserviss.lv. „Nabaklab” atrodas Zigfrīda Annas Meierovica bulvārī 12.

Foto: Zig Zag 1988. gadā. Foto (c) Māris Bogustovs

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV