Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Grammy balvai nominē Latvijas Radio kori un Sinfonietta Rīga

Easyget.lv, 09.12.2013. 15:52

2014. gada Grammy balvas nominantu vidū ir divi Latvijas kolektīvi – Latvijas Radio koris un Valsts kamerorķestris Sinfonietta Rīga par igauņu komponista Arvo Perta mūzikas ieskaņojumu kompānijas ECM izdotajā albumā „Adam’s Lament”.
Grammy balvai nominē Latvijas Radio kori un Sinfonietta Rīga

Ieraksts „Adam’s Lament” ieguvis atzinību trīs nominācijās: par labāko kora sniegumu, labāko laikmetīgās mūzikas skaņdarbu un veiksmīgāko producenta darbu, informē Sinfonietta Rīga pārstāve Baiba Freimane.

Kompaktdiska ieraksts notika 2011. gada novembrī Tallinas Nigulistes baznīcā. Diriģenta Tenu Kaljustes vadībā to ieskaņojuši Latvijas Radio koris, Sinfonietta Rīga, Vox Clamantis, Igaunijas Filharmonijas kamerkoris un Tallinas kamerorķestris.

Par augstvērtīgu vokālo pienesumu albumā „Adams’s Lament” prestižajai balvai nominēts Latvijas Radio koris kategorijā „Par labāko kora sniegumu”. Savukārt Arvo Perta opuss no šī ieraksta cīnīsies par gada labākā laikmetīgā skaņdarba titulu. No opusa nosaukumu aizguvis arī viss albums; šis skaņdarbs radīts 2009. gadā korim un stīginstrumentiem pēc divu Eiropas kultūras galvaspilsētu - Stambulas un Tallinas – pasūtījuma.

Par darbu pie albuma producēšanas Grammy balvai kategorijā “Gada producents’’ nominēts Manfreds Eihers (Manfred Eicher), ECM ierakstu kompānijas dibinātājs un ilglaicīgs Arvo Perta mūzikas cienītājs.

Grammy ir pasaulē prestižākā balva par sasniegumiem mūzikas ierakstu jomā, ko ik gadu pasniedz 82 nominācijās. Balvu saņēmēji tiks paziņoti 2014. gada 26. februārī svinīgā ceremonijā Losandželosā.

Foto: Igauņu komponists Arvo Perts un diriģents Tenu Kaljuste pēc koncerta Nigulistes baznīcā. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV