Otrdiena, 14.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis;

Top Aristofāna lugas “Līsistrate” iedvesmotas kameroperas - komēdija un drāma

Easyget.lv, 09.12.2013. 16:22

Februārī pirmizrādi Dzelzceļa muzejā piedzīvos Latvijas, Šveices un Vācijas mūziķu un mākslinieku kopīgi radītais mūsdienu kameroperu iestudējums „Līsistrate”.

Pirmizrādes Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejā notiks 14. un 15. februārī plkst. 19.00, bet 16. februārī plkst 19.00 kameroperas tiks uzvestas Liepājas teātrī. No 2014.gada 23. oktobra līdz 2. novembrim izrādes notiks vairākās Šveices pilsētās - Bāzelē, Cīrihē, Kūrā, Lucernā.

Vienā vakarā tiks izrādītas divas kameroperas – komēdija un drāma, kuru autori būs Eiropā pazīstamais džeza mūzikas komponists Kaspars Evalds (Kaspar Ewald, Šveice) sadarbībā ar latviešu režisori Zani Kreicbergu un teātra mūzikas autors, Spēlmaņu nakts balvas 2012 ieguvējs, komponists Jēkabs Nīmanis sadarbībā ar libretisti Inesi Zanderi un režisori Kristīni Siris (Christine Cyris, Šveice). Iestudējuma iedvesmas avots ir Aristofāna luga „Līsistrate” (411.g.p.m.ē.), kas vēsta par dzīvesgudru un spēcīgu personību – sievieti, kura spēj mainīt pasauli sev apkārt un pārtraukt karu, panākot miera izlīgumu nevardarbīgām metodēm.

Uzveduma radošās komandas vidū solisti Kristīne Gailīte, Žanīna Hircela (Jeannine Hirzel, Šveice) Roberts Kollers (Robert Koller, Šveice), scenogrāfe un kostīmu māksliniece Kristīne Jurjāne, gaismu mākslinieks Mārtiņš Feldmanis, vokālā grupa “Putni”, vīru koris, kamerorķestris, diriģents Normunds Dreģis.

Paralēli izrādēm Latvijas Okupācijas muzejā 15., 24., 29. janvārī un 5. februārī plkst.18 notiks lekcijas un diskusijas par tēmu „Sieviete un karš” ar sabiedrībā pazīstamu lektoru piedalīšanos.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV