Pirmdiena, 13.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ira, Iraīda, Irēna, Irina;

Džuzepes Verdi teātra kamerorķestris piektdien uzstāsies Rīgā

Easyget.lv, 12.12.2013. 10:01

13. decembrī Rīgas Kongresu namā ar svētku koncertu uzstāsies Džuzepes Verdi teātra kamerorķestris slavenā maestro Fabricio Ficiura vadībā.
Džuzepes Verdi teātra kamerorķestris piektdien uzstāsies Rīgā

„Koncertā skanēs dažādu laikmetu mūzika, bet visus skaņdarbus apvienos ziemassvētku noskaņojums, kuru ir grūti aprakstīt vārdos, kad gribas aizmirst visas problēmas, priecāties par mīlestību, labu un ticēt brīnumiem. Ceram, ka šajās jūtās mēs dalīsimies arī ar jums,” saka Džuzepes Verdi teātra orķestra vadītājs Fabricio Ficiurs. Vakara programmā – Džuzepes Tartini, Antonio Vivaldi, Džuzepes Verdi, Ottorino Respidži skaņdarbi.

Džuzepes Verdi teātra orķestris apbur ne vien ar mūziķu meistarību un skaņdarbu izpildīšanas kultūru, bet arī ar ļoti plašu repertuāru. Galvenais izveidotā kolektīva mērķis bija vēlme izpildīt repertuāru, ko 19. un 20.gadsimtu mijā izpildīja labākie Itālijas orķestri, ka arī attēlot tā laika koncertu atmosfēru.

Šobrīd orķestra arsenālā – simti skaņdarbu, tai skaitā, slavenāko klasikas meistaru – Džuzepes Verdi, Johana Sebastjana Baha, Antonio Vivaldi, kā arī 20.gadsimta leģendu – Sergeja Prokofjeva un Dmitrija Šostakoviča – skaņdarbi. Skaņdarbi tiek spēlēti ar lielu cieņu pret to autoriem, taču izpildījumam tiek pievienots nesalīdzināms kaisles pilns itāļu oriģinālais temperaments.

Orķestri, kas sadarbojas ar labākajiem itāļu un ārzemju solistiem, kopš 1991.gada vada spilgta itāļu muzikālās-akadēmiskās skatuves personība – diriģents Fabricio Ficiurs.

Džuzepes Verdi teātra orķestris ir galvenā Fabricio Ficiura kaisle un darbs, pateicoties kuriem kolektīva nosaukums kļuva slavens Itālijā, kā arī ārzemēs. Diriģents uzstājies ar orķestri daudzos starptautiskajos festivālos.

Biļetes uz koncertu var iegādāties Biļešu servisa kasēs.

Foto: Fabricio Ficiura. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV